Dénia.com
Buscador

Opinión de Compromís per Dénia: «I tornem amb el xacacà del tren»

20 de enero de 2023 - 13:35

Per fi! Ja ha arribat el primer comboi de la Línia 9 del Tram que ens uneix amb la capital de la província. Encara que ho fa amb retard, perquè la infraestructura havia d’estar complida a principis de legislatura. Però ja sabem, queda millor inaugurar coses en temps de campanya.

Amb retard també arribarem a Alacant si no agafem el tramvia amb 181 d’antelació. 3 hores de viatge en un modernitzat trenet, fent parades i transbords en Teulada i Benidorm.

En el fons, aquesta infraestructura no és un pitjor servei -sí és més segur- que el que existia en 2015, però... Algú creu que serà un servei pràctic per a la ciutadania? O més bé un servici orientat al turista? Esta inversió que estem pagant tots els valencians i valencianes serveix per a vertebrar la comarca, però en la pràctica no aprofita per al dia a dia de la gent que necessita desplaçar-se fora per a estudiar o treballar.

I aquest model de connexió ferroviària és el que defensen PP i PSOE. Ximo Puig aprofita per a anunciar que està previst que isca a licitació aquesta setmana l’estudi preliminar per a una segona línia de tramvia que ens connecte amb Gandia.

Per a Compromís per Dénia, este projecte és electoralista i no soluciona el problema de la connectivitat de les comarques de la Marina i la Safor amb les capitals de província. No sols té incongruències, sinó que s’allunya de la reivindicació història de fa 40 anys i que ha unit a tota la societat civil al crit de “Volem el Tren”. La promesa d’invertir prop de 250 milions de la GVA per a fer un servei com aquest sols farà que es retarde més encara la inversió que ha de fer l’Estat espanyol per al Tren de la Costa.

Seguim i seguirem aïllats. El tramvia ara obert, i el que es planifica per a unir-nos amb Gandia, NO serveixen per a distàncies mitjanes o llargues, ni per a unir-nos eficientment amb Alacant o València. I què passa quan un transport públic no és eficient? Que acabem per no utilitzar-lo, i no resulta rentable per a les arques públiques.

Amb aquell vers “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer” podríem definir el nostre posicionament al voltant de la notícia de la setmana. No ens valen solucions improvisades i electoralistes. Volem una solució global. Una solució que passa per una inversió digna que ni el PP ni el PSOE en el govern central han sabut complir amb la Safor i la Marina.

A la Marina Alta necessitem un servei digne, no només serveis turístics pagats per tots i totes. Està clar que el turisme és important, però si supeditem tots els nostres recursos, esforços i serveis cap a aquest no garantirem la nostra sostenibilitat econòmica.

6 Comentarios
 1. Luis dice:

  ¿Por que cuando un usuario hace un comentario en Valenciano otros se lo afean y recriminan, pero cuando un usuario hace un comentario en Inglés, Alemán, Holandés etc..todos callan y no le exigen con el mismo ímpetu que comente en Español? He dicho Español no Castellano….¿Puedes contestar a la pregunta Jose Luis?

 2. Severiano Fernández Salgado dice:

  Acabo de enviar un correo con la misma opinión sería lógico hacer los comentarios o noticias en español. Un saludo

 3. Severiano Fernández Salgado dice:

  No lo entiendo, espero que estos comentarios y noticias los den en español

 4. José Luis dice:

  Es k no sabéis castellano, o vais de despiste, (como muy amantes de la region).así.no nos enteramos,el resto, y somos contribullentes

 5. Wenceslao dice:

  Teniu tota la raó. És un tren lent que no ens aprofita per a anar a Alacant o a València, vía Gandía, quan Deu vullga que estiga fet. Amés, no está a la altura de les necessitats actuals de la societat, com per exemple, que hi puguen viatjar les mascotes, que ni tant sols poden entrar a l’estació, hui per hui. Ens prenen el pèl.

  • José Luis dice:

   Es k no sabéis castellano, o vais de despiste, (como muy amantes de la region).así.no nos enteramos,el resto, y somos contribullentes


37.861
4.448
12.913
2.480