Dénia.com
Buscador

«No tot val en política»

03 de marzo de 2023 - 09:29

En gener d’enguany s’anunciava que no es prorrogaria el contracte amb la concessionària de Marina Salut. En 2024, els hospitals i els centres de salut tornaran a ser gestionats per la Generalitat. Però com que entrem en eleccions, la cosa no queda simplement així.

No ens cansem de recordar que en 2019, en plena precampanya electoral, Ximo Puig va anunciar que iniciaria la reversió anticipadament degut als clars incompliments de l’empresa. Després, ho prometria fins a tres vegades més. Finalment ni rescat ni res, perquè des de la conselleria gestionada pels socialistes no s’han donat les passes perquè la reversió anticipada es produira. Així que ara finalització del contracte i xim pum. Per això, és indignant que el PSPV vulga traure rèdit polític quan l’únic que ha fet és posar-se de perfil davant este tema.

Lo del PP ja no és indignant, és surrealista. I és que després que ha sigut el govern que va privatitzar la gestió sanitària de la Marina, després de 15 anys d’abandonar al comitè d’empresa de l’hospital de Dénia i de fer mutis pel forro davant manifestacions, mocions i altres, ara no s’aclareixen ni ells del que volen.

El diputat del PP, José Juan Zaplana va visitar, junt a la candidat popular Pepa Font, al comité d’empresa, manifestant que la seua prioritat és apostar per un sistema sanitari de gestió pública directa, i fins i tot diuen en un vídeo que la situació precària de la sanitat i de la plantilla ha estat culpa del PSPV, Compromís i Podem. I això, votant que no en la diputació provincial a la moció, havent fet pública primer una fórmula d’integració del personal que era contrària a la normativa europea, i havent Mazón manifestat públicament que no revertirà la gestió i que no descarta privatitzar nous departaments.

I què hem fet des de Compromís? No hem deixat d’assenyalar i denunciar els incompliments de contracte, la venda il·legal d’accions de DKV a Ribera Salut, presentar mocions en els ajuntaments, presentar una iniciativa en les Corts per a començar la reversió anticipadament (a juliol de 2022), fins i tot vam crear Som Marina Alta denunciant legalment i reivindicant millores.

Nosaltres ho hem tingut clar, i apostem pel blindatge de la gestió pública de la sanitat, perquè cap govern puga mai tornar a jugar amb la sanitat pública; apostem per que la conselleria avance un conveni per al personal laboral subrogat de les reversions sanitàries que possibilite que puguen exercir la seua tasca dins de la sanitat pública; i apostem per l’honestedat.

Honestedat sobretot per a parlar de sanitat. Perquè si el PP vol criticar el Tram cap a Alacant i després defensar un igual cap a València, doncs bé, tira que te va. Però amb la salut no es juga!

El perill que tenen les campanyes electorals és que per a alguns tot val. I no sols s’insulta la intel·ligència de les persones, sinó també es posa a prova la seua confiança en els valors democràtics i en totes les persones que estem en política. I no, que quede clar, no tots som iguals. Per a alguns de nosaltres els valors sí són necessaris en política.

Maria José Garcia, secretaria comarcal de Compromís y número 2 de Compromís per Dénia en las próximas elecciones

5 Comentarios
 1. Enrique dice:

  No entiendo el fundamento de que lo público siempre es mejor que lo privado. En hospitales, sin entrar en la eficiencia – relación coste por servicio- los hospitales más prestigiosos en España son: el universitario de Navarra, la clínica Quirón,… Ambos privados. De nuevo una mentira repetida mil veces se convierte en verdad.

  • Paco dice:

   Enrique, en EEUU existen muy buenos hospitales privados, de los mejores del mundo. Pero una gran parte de la población no puede acceder a la sanidad. Sencillamente mueren o se arruinan de por vida. No debemos permitir que lo privado se coma lo público.

   • Enrique dice:

    Navarra y Barcelona no creo que estén en Estados Unidos. La sanidad, como todo lo público, es caro y muchas veces malo, aunque nos cueste reconocerlo.
    Dónde se están muriendo la gente es en las listas de espera de la sanidad pública. No lo dude.
    Es muy fácil colgarse la medalla de tener una sanidad universal y no poner los medios para atenderla.

    • Luis dice:

     Hola Enrique, ¿Eres de alguna mútua? Vendes seguros médicos? Eres médico y trabajas gratis? No verdad?

  • cpino44@gmail.com dice:

   Lamento mucho no poder comentar, pues se empeñan en que no podamos dar opinión los que no somos levantino O catalán / parlantes.
   Buenas tardes.
   Aunque viniendo de compromis…..


37.861
4.463
12.913
2.700