Dénia.com
Buscador

«Fa vuit anys vam recuperar l’orgull de ser valencians»

15 de mayo de 2023 - 11:28

Sol dir-se que és bo que governe ací, a la ciutat, i allí, a Valencia, el mateix color polític. «Com són del mateix partit, s’ajudaran», diuen. I en este cas, clar que és bo, molt bo, que Ximo Puig siga el president de la Generalitat, però no per una qüestió d'interessos partidistes, sinó per la profunda estima que Ximo sent per la seua terra: des de Vinaròs fins a Pilar de la Horadada. Des de Morella, fins a Dénia.

Només eixa estima sincera, d'arrel, i el respecte sagrat per la terra permeten desenvolupar un treball digne i honest amb la ciutadania com el que el nostre president porta vuit anys duent a terme, des que per fi esta terra va despertar al progrés i al progressisme. Des que la Comunitat Valenciana, el nostre país, va dir NO: NO a la corrupció; NO a la privatització dels serveis públics; NO a l’especulació; NO a la misèria cultural; NO al centralisme; NO als ‘amiguismes’; NO a una identitat acomplexada; NO a la por.

Vam dir NO, perquè, com canta Raimon, nosaltres, els valencians, no som d’eixe món. No som eixa societat corrompuda per clientelismes i desvergonya que alguns van voler construir sobre les cendres d’un poble valent, pròsper, acollidor i brillant com és el poble valencià.

Amb Ximo Puig va despertar València. I eixa flama socialista va recórrer poble a poble la Comunitat com una torxa que reencén l’esperança i la confiança en allò que som, en la gran riquesa cultural i econòmica que atresorem, en els valors que ens van fer crèixer com a societat.

Dénia n’és exemple del que pot aconseguir eixe treball al servei de la ciutadania fet des del cor i la responsabilitat. La nostra ciutat, és inqüestionable, ha experimentat la major transformació en dècades. Al govern municipal hem estat durant dos legislatures els Socialistes de Dénia. I molt a prop sempre, fent-nos costat, compartint visió de futur, invertint en la millor Dénia, el govern de Ximo Puig.

Podem exemplificar en l’evolució de Dénia eixa recuperació progressiva de la il·lusió i de l’orgull que ha assolit el socialisme a la Comunitat:

 • Hem recuperat la dignitat de la nostra educació pública: hem passat dels barracons en escoles i instituts a infraestructures educatives actualitzades, millorades i ampliades, segons el cas, amb el Pla Edificant de la Generalitat. I en projecte, ja pressupostats, un nou centre d’educació especial Raquel Payà, un nou conservatori, l’ampliació de l’insitut Maria Ibars, el nou centre de formació professional Gent de Mar.
 • Hem recuperat un mitjà de transport públic de qualitat, abandonat durant dècades fins a fer-ne perillar la seguretat: ha tornat el ‘trenet’ a Dénia, ara convertit en TRAM, un servei modernitzat importantíssim per a la vertebració de la nostra comarca i que per a la nostra ciutat ha suposat, a més, la reurbanització de l’avinguda de Joan Fuster.
 • Hem recuperat allò que ens van furtar: iniciada la reversió de l’Hospital de Dénia, que en 2024 tornarà a ser de gestió pública. S’ha acabat la mercantilització de la sanitat.

I sabeu què més vam recuperar? La capacitat de somiar, d’aspirar a un futur millor, de fer realitat noves oportunitats que enriqueixen els nostre pobles i ciutats i milloren la vida de les ciutadanes i els ciutadans.

A Dénia ho vam fer, vam deixar de ‘malsomiar’ per a somiar que podíem ser una ciutat universitària i el president Puig ens va donar suport en esta fita històrica per a la ciutat. Des del primer moment, la Generalitat s’hi va implicar i amb ella cofinancem la rehabilitació de l’antiga casa de Torrecremada, que serà la seu de la ciutat universitària. Amb la Generalitat de la mà vam aconseguir que la Universitat d’Alacant creguera en el projecte i aprovara el campus denier on s’impartirà, entre uns altres estudis, el Grau en Ciències Gastronòmiques, en les instal·lacions que construirem a la zona de la Pedrera.

I és tanta la confiança del president Puig en Dénia, que la ciutat universitària també és ja una ciutat del pensament i en octubre de 2023 celebrarem la segona edició del Festival de les Humanitats.

I per a fita història l’aconseguida fa només uns dies: l’aprovació del Pla General Estructural de Dénia, una ciutat sense un planejament estable des dels anys 70 del segle passat, llastrada per visions obsoletes del desenvolupament urbanístic que ens han dificultat la preservació del territori, la major riquesa que tenim.

Una bona Dénia per als que hi viuen i per als que ens visiten, perquè no oblidem que som una important ciutat turística que també ha rebut l’atenció que mereix per part del Govern. Sense ell no seria possible el gran festival que ha projectat la imatge i el nom de la Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO: el D*na, que té com a ideòleg al xef amb tres estrelles Michelín Quique Dacosta i com a padrí orgullós i entregat a Francesc Colomer, el secretari autonòmic de Turisme.

Dénia, una ciutat imparable des del 2015, és un gran exemple del que pot aconseguir un gran govern. D’allò que és capaç d’assolir un gran poble quan treballa unit i des del cor.

No li posem fre a este renaixement: el 28 de maig, votem per la il·lusió i el progrés, votem pel futur, votem pels somnis fets realitat. Votem socialisme.

Vicent Grimalt, candidato de los Socialistas de Dénia a la Alcaldía

3 Comentarios
 1. Enrique dice:

  Llevan dos legislaturas prometiendo lo mismo porque son incapaces de resolver los problemas. Una y otra vez revindican sus incumplimientos SON UNOS INÚTILES. Lo único que saben es subir impuestos y generar pobreza.

 2. ladrones dice:

  CORRUPTOS

 3. Luis dice:

  ¿Si dijisteis NO a todo eso por que lo potenciais, promoveis y tolerais?

  Des que la Comunitat Valenciana, el nostre país, va dir NO: NO a la corrupció; NO a la privatització dels serveis públics; NO a l’especulació; NO a la misèria cultural; NO al centralisme; NO als ‘amiguismes’; NO a una identitat acomplexada; NO a la por.

  El escrito más hipócrita e incongruente que he leido ultimamente.¿Que tal Marina Salud con el Grupo Ribera? Que tal la especulación turística inmobiliaria?….


37.861
4.463
12.913
2.600