Dénia.com
Buscador

El Ayuntamiento responde al PP: «Qui va desmantellar el departament d’Urbanisme»

13 de febrero de 2020 - 15:15

Entenem l'oposició del Partit Popular al pla de xoc per a millorar el funcionament del departament d'Urbanisme. L'entenem perfectament. Perquè si en els quatre anys de l'anterior legislatura, amb els recursos tan limitats amb què conta esta àrea, vam iniciar una transformació de la ciutat no vista en anys, què no podrem fer amb els reforços necessaris…

Els entenem. L'horitzó en què el PP podria tornar a governar Dénia s'allunya.

Però més enllà de la sana ironia, també és molt profitós fer memòria per a conéixer qui va desmantellar el departament d’Urbanisme que ara titllen de caòtic. La irrupció del pentapartit liderat pels populars al govern municipal, de la mà d’un trànsfuga, es va estrenar amb una d’eixes mesures populistes de venda fàcil però conseqüències previsibles i gens amables a llarg termini: l’amortització d’un nombre de places de la plantilla municipal que al llarg d’uns anys va anar reduint els recursos humans de molts departaments, també, per descomptat, en Urbanisme.

L’estalvi pressupostari va ser anunciat a so de bombo i platerets. Però el preu de l’externalització de serveis que el va seguir, per a pal·liar la falta de personal, es va amagar sota la catifa. En estos moments, l’amenaça de la crisi ja havia esdevingut realitat i la bombolla urbanística es va desunflar. Tanmateix, de la gestió urbanística dels populars (durant una legislatura dirigida per María Mut, ara regidora en l’oposició), ni van eixir endavant les obres públiques que esta ciutat reclamava des de fa anys ni, tampoc, el Pla General. I això que, per posar un exemple, les sol·licituds d’obra major en 2010 van ser 52. En 2019, la xifra va assolir les 150.

Però en 2020, en un context de recuperació econòmica pel qual totes i tots ens felicitem, el departament d’Urbanisme continua tenint recursos insuficients, herència de les amortitzacions del PP; i a més els ajuntaments tenen, per llei, les mans nugades per a crear noves places.

I malgrat les mancances, Urbanisme funciona a ple rendiment per a traure endavant:

 • El volum creixent de llicències d’obra major i menor corresponents a la recuperada conjuntura econòmica (entre 2010 i 2019 les xifres s’han triplicat).
 • El nou Pla General, que podria estar enllestit en 2021 segons el mateix conseller de Territori.
 • I els projectes que donaran continuïtat al procés de transformació de la ciutat i que la dotaran d’infraestructures necessàries.

De fet, el PP de tot això no en parla. Sempre és més fàcil provar sort amb l’estratègia de l’insult, el populisme i la utilització indecent d’un col·lectiu, en este cas dels treballadors de la construcció, per a intentar desprestigiar sense arguments. No entenem que el PP s’erigisca en portaveu de tot un sector amb els representants del qual la responsable d’Urbanisme i els tècnics s’han reunit per a informar-los de les mesures encaminades a agilitzar el departament. Perquè es tracta de mesures demandades pel sector mateix.

Esperem que la mateixa passió que han malbaratat per a insultar i menysprear la feina d’una regidora i companya de Corporació, l’aprofiten per a felicitar-la quan els primers resultats del pla de xoc es facen evidents.

4 Comentarios
 1. Francesc dice:

  VoxVicentete no es diu visca, digues viva, paleto.

 2. VICENTETE dice:

  Los que pagamos el IBI, Exaciones, comunidades, transmisiones y el aumento del 40% del salario del alcalde sociata. (Bien lo oculto el canalla en el programa) Por supuesto muy progresista, feminista,animalista, antifascista, (Pues, desé con un martillo en la cabeza) y todos los istas que se les puedan ocurrir y que residimos en Alicante no entendemos nada de lo que dice este individuo.
  Por favor tambien en Español.
  Idioma oficial del Reino de España, Primera lengua como lengua materna del mundo y la segunda mas hablada en el mundo, despues del chino mandarin. Hablada en 23 paises como primera lengua y en USA con el 30% de sus habitantes de lengua Española. Y como segunda lengua en paises como Brasil, Portugal..
  Y aqui con este alcalde paleto no nos podemos entender los de un pueblo con otro.
  El psoe es una mierda pinchada en un palo. Un escremento de puigdemon, mas y torra y el marido violador de la gafapastas de compromis. La izquierda Valenciana es trincona, falsaria y los mamachorras de los nazis onalistas que tienen secuestrada a nuestra querida Cataluña. Visca Valencia y Visca España.

 3. Jose Luis dice:

  En castellano por favor, para k nos podamos entender, IDIOMA OFICIAL DE ESPAÑA?


35.605
4.112
9.170
1.980
Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle publicidad personalizada y recopilar datos estadísticos. Si continua navegando consideramos que acepta nuestra política de cookies.