Dénia.com
Buscador

Opinión PSPV Dénia: «La nostra carta al 2022»

21 de diciembre de 2021 - 11:45

A l’any nou li demane un poc de calma, una treva en la successió d’esdeveniments que ens han mogut de l’estranyesa a la por, de la tristesa a la resignació, de la normalitat a una nova realitat.

Li demane, almenys, que la ciència guanye la batalla definitivament i que l’esperit solidari enfortit amb la pandèmia es mantinga ben viu, per a assolir societats més justes i un món sencer on l’empatia trenque fronteres en favor de la igualtat d’oportunitats per a dones i homes, per a xiquets i xiquetes.

I a vore si tu, 2022, ens deixes destapar els somriures i viure i reviure el que érem fa dos anys. Celebrar grans retrobaments al voltant d’una taula.Tancar l’episodi de les pèrdues i abraçar sense prudències les persones que han perdut qui més volien.

Tinc ganes que torne la festa, les festes. Que els carrers tornen a omplir-se.

Per a Dénia, el lloc on visc, et demane en primer lloc que totes i tots els meus veïns i veïnes puguen viure amb la tranquil·litat de tindre a l’abast les oportunitats i els recursos necessaris per a tirar endavant, amb dignitat, després d’estos temps tan durs.

Vull una ciutat verda, on els arbres guanyen terreny als cotxes i la sostenibilitat siga el repte comú d’una ciutadania conscient que cal canviar les coses per a garantir un bon futur als més menuts.

Més espais perquè els meus fills, perquè els meus nets, puguen jugar, passejar i gaudir a l’aire lliure.

Una Dénia neta i alhora plenament implicada en la transformació ineludible per a fer més sostenible la gestió dels residus que generem.

Que valorem el nostre patrimoni històric, que és molt i molt ric. Que el coneguem, que el visitem, que el difonem.

Que l’educació siga una prioritat, per a menuts, joves i adults.

Participació, accessibilitat, assessorament, transparència… en la relació dels ciutadans i ciutadanes amb l’administració.

Que les "platges segures” siguen també platges vives i naturals.

Que s'acabe la violència, les violències... Que ningú (que cap dona) haja de viure amb por.

Que la diversitat siga la nostra força davant la simplesa.

Que els xiquets i les xiquetes i els joves confien en el futur que tenen per davant; que estimen la seua ciutat; que la gaudisquen; que hi puguen jugar. Que Dénia siga la millor amiga de la infància i l’adolescència.

I també dels majors: que al llarg de la vida totes i tots tinguem l’oportunitat d’aprendre, de riure, de viure.

Que aquells que ens visiten ens recorden, pels paisatges, per la gastronomia, per les platges, per l’acollida. Que aquells que ens visiten, hi tonen.

Volem #LaMillorDénia.

Bones festes!

1 Comentario
  1. antonio carmona dice:

    si la Generalitat es del mismo partido que gobierna en el Ayuntamiento y el gobierno de España, lleváis muchos años gobernando en Denia, ¿como es posible que no lo hayáis conseguido?
    Debe ser culpa de otro no


37.861
4.463
12.913
2.680