Dénia.com
Buscador

Opinión del alcalde, Vicent Grimalt: «Què hem fet durant el darrer any?»

26 de junio de 2020 - 11:01

Governar molt de pressa, aprendre a desfer i refer plans, improvisar per a garantir el que confiàvem que mai veuríem perillar, innovar a marxes forçades, parlar, dialogar, escoltar, proposar, incorporar noves veus, explicar… Quin any!

Fa dotze mesos vam celebrar una fita històrica per al Partit Socialista de Dénia i, personalment, l’assumpció d’una responsabilitat enorme pel grau enorme de confiança que els meus conciutadans van dipositar en mi com a cara visible d’un equip de 12 regidors i regidores molt il·lusionats amb el projecte que vam proposar per a Dénia.

Sabíem, per tant, que ens esperaven mesos intensos, perquè la majoria absoluta, obviament, va ser una gran alegria però també va multiplicar l’autoexigència. El full de ruta estava clar: el programa de govern fidel al programa electoral que la ciutadania va ratificar a les urnes (el podeu consultar a www.denia.es). Però van arribar els imprevistos, molts i molt notables enguany, i vam haver de començar a reordenar prioritats.

Malgrat tot, ja ha passat un any. El primer any de govern de la legislatura. I toca retre comptes a la ciutadania de Dénia, per a la qual treballem. Un exercici de transparència i també d’avaluació de la feina feta fins ara que ens permet planificar el temps restant de la legislatura. Un exercici que, a més, ens ofereix la possibilitat de mirar enrere amb calma i veure que, paral·lelament a les vicissituds que s’han succeït durant els darrers mesos, el programa de govern ha continuat avançant i complint terminis. I, precisament en estos temps adversos, eixe programa ha desmostrat ser una eina poderosa per a enfrontar crisis diverses.

L’aposta per polítiques públiques de caràcter social i progressista que caracteritzen el nostre equip de govern ha sigut decisiva a l’hora de plantar-li cara a la desfeta econòmica derivada de la COVID-19. Les famílies que han quedat en una situació vulnerable han rebut el suport necessari de l’administració mentre superen el mal moment. El I Pla d’Ocupació Municipal, dotat amb 300.000 €, comporta la contractació de 22 persones residents a Dénia durant sis mesos. Les ajudes als sectors més perjudicats es van posar sobre la taula des del minut zero…

Però mentre tot açò passava, la maquinària administrativa es va mantenir engreixada perquè ara estiguen ja en marxa les obres d’ampliació de voreres al camí de Sant Joan; licitat el projecte de reurbanització dels carrers Major i Pare Pere i la plaça de l’Oest; a punt d’obrir un nou pàrquing públic i gratuït a les Rotes. Al juliol s’iniciarà la reconstrucció del pavelló cobert arrasat per la DANA de setembre; aviat tindrem ja modernitzada i adaptada a la normativa esportiva professional la pista d’atletisme i la nova catifa de gespa del camp de futbol Diego Mena. L’Espai Castejón, a la Casa de la Cultura, a punt per a la inauguració, així com la renovada biblioteca infantil, que tornarà a obrir-hi les portes. Les obres del Pla Edificant, de millora a les instal·lacions educatives, continuen endavant i ja tenim la delegació de competències de Generalitat per a començar la construcció del nou CEE Raquel Payà.

La participació i la transparència, puntals també del programa de govern, s’han vist reforçades en temps de crisi. Els projectes triats per la ciutadania dins de la darrera edicició dels Pressupostos Participatius estan executant-se i durant l’estat d’alarma es va llançar, per mitjans telemàtics, una nova convocatòria, ja tancada i a punt de passar a la fase de votació de propostes; això sí, amb l’augment compromés del 25% anual de la partida destinada a esta iniciativa.

El confinament ens va tancar a casa, però ens va apropar. Personalment, l’experiència d’atendre en directe a Facebook, setmanalment, els vostres dubtes sobre la situació que hem patit m’ha confirmat que la participació i la transparència són sempre la millor opció. Comptar amb les vostres opinions i poder explicar-vos cada acció que hem pres i el perquè de les decisions ens ha facilitat adaptar l’acció de govern a les necessitats reals de la població. I hem descobert noves formes, àgils, directes i efectives, de fomentar la comunicació entre ciutadania i govern. Gràcies per haver estat sempre a l’altre costat.

4 Comentarios
 1. Manuel Femenia. dice:

  Yo tengo la casa en venta. Me marcho a Andalucía.
  Esto tiene pinta de acabar como Cataluña.
  Este HDLGP obvia que más del 50% de lo que recauda lo hace por tributos
  españoles que no tienen porque entender el Catalan,vasco, gallego..que pena.

 2. GENOVEVA CHICHE dice:

  BUENOS DIAS SENOR ALCALDE.
  QUE RABIA NO COMPRENDER CASI NADA DE ESTE ARTICULO.
  VAYA TELA.
  QUE LASTIMA QUE LOS QUE NO SOMOS VALENCIANOS PERO QUE AMAMOS A DENIA NO PODAMOS
  MAS COMPARTIR EL INTERES QUE TENEMOS A ESTA CIUDAD.
  ENCUENTRO ESTO MOLESTO.
  PORQUE NO ES POSIBLE DE TENER ESTA OPINION EN CASTELLANO ?
  INTENTO APRENDER EL VALENCIANO PERO ES UN IDIOMA MUY DIFICIL Y AUN MAS LEERLO Y ESCRIBIRLO.

 3. C,esar Pino dice:

  Buenos días excelentísimo Sr. Grimalt. Se que es abundar un poco en el mismo tema. Sin acritud. Yo si le agradecería que de vez en cuando se dirigiera a todos sus convecinos en español. De sobra se y comprendo que vivimos en la Región Valenciana, lugar que hemos elegido libremente, y en especial DENIA ( por algo será).
  Vd. bien sabe que somos bastantes los foráneos que aquí habitamos y quizás seamos merecedores de esta pequeña atención.

  Muchas gracias Sr. Alcalde .

 4. Joselito dice:

  Gracias, señor Vicente, los castellano parlantes le agradecemos su deferencia idiomatica hacia nosotros.
  Como sé que lo hacen todo tan bien no necesito traducción.
  Espere mi voto en las próximas elecciones.


35.594
4.108
9.161
1.980
Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle publicidad personalizada y recopilar datos estadísticos. Si continua navegando consideramos que acepta nuestra política de cookies.