Dénia.com
Buscador

Opinión de Compromís per Dénia: “Qüestió de confiança”

29 de enero de 2021 - 14:36

Acaba una setmana convulsa a nivell polític amb una dimissió i amb un plenari en què tots els regidors van afirmar que no s’han vacunat i amb el compromís de dimitir de manera immediata del càrrec i renunciar si es demostra. Això arran d’una moció del PSPV no presentada en temps i forma i que anul·lava la moció anterior presentada pel PP amb altres grups en la qual es demanava una comissió d’Investigació. Fins ací tot clar, evidentment Compromís va donar suport a esta moció, com els altres grups, perquè no tenim res a amagar i perquè pensem que dimitir és, com a mínim, una obligació moral en estos casos.

Si bé la regidora Cristina Morera ha donat un exemple, i ha prés eixa decisió per moral i per protegir als seus companys de partit, ells no es van plantejar revocar les seues competències ni cap altra acció emparats en què “la culpa va ser de la secretaria de Salut Pública”.

És una actitud molt lleial defensar i donar suport a la teua companya; però d’ahí a victimitzar-la i reiterar que la culpa va ser de Salut Pública, és molt covard i demostra una vegada més la falta d’humilitat constant del partit durant tots estos anys “Quan m’equivoque és culpa dels altres, quan encertem és mèrit meu”.

Però a este primer error, se li suma un altre, i és guardar silenci, o el que és el mateix, amagar, mentir. La regidora ha pagat pel seu error eximint als seus companys en aquest sentit. Però si no s’haguera filtrat a premsa, mai ho haguérem sabut. I eixa és la veritat. “Per qui ho va saber la premsa?” va preguntar Carrió ahir en el plenari. “Algú del vostre partit en Conselleria es va botar la protecció de dades” li va recriminar l’alcalde. És a dir, no sols NO han practicat la transparència, sinó que la condemnen. Què podem esperar doncs a partir d’ara?

La tercera qüestió és que afirmen que NO ho sabien. O siga, la teoria és que els mateixos companys que defensen l’error de Morera, culpant a Salut Pública, no sabien res fins al dimecres a migdia quan va esclatar este tema. Eixa és la teoria, i el que van defensar ahir.

Però el fet és que si efectivament ho sabien, no han tingut honestedat. I si NO ho sabien, han sigut ignorants. Que l’alcalde no sàpiga de la irregularitat d’un membre del seu equip en un dels seus edificis públic, durant dos setmanes, és igual de perillós.

La investigació de Salut Pública esclarirà qui més s’ha equivocat o qui més s’ha botat el protocol. El que es va acordar ahir va ser que “les conclusions de l’informe final de la investigació s’informaran de primera mà a tota la Corporació municipal”. Donades les circumstàncies tenim suspicàcies de què ens contaran, quan i per què. Vostès diran, però quan en política es perd la humilitat, la transparència i l’honestedat, també es perd la confiança.

2 Comentarios
 1. María Ivars dice:

  Por favor. Pidan perdón por tener una ecubridora de un.pederasta. Como consejera en el gobierno de la Comunidad.
  Y después váyanse a TPC.
  HDLGP

  • Maria jesus dice:

   Yo quisiera saber que pasa con el centro de día???
   El ayuntamiento es consciente de que tienen un grupo de personas esperando a que reabra???
   Que pasa con la vacunacion de estas personas???


37.285
4.265
11.245
2.180