Dénia.com
Buscador

«Mónica Oltra i un lawfare a la valenciana»

04 de abril de 2024 - 08:55

OPINIÓN | Ejecutiva local Compromís per Dénia

Us contarem una història, de pel·lícula.

És la història d’una jurista valenciana que va construir la seua carrera política en l'oposició del govern valencià, en eixos temps en els quals la corrupció era tan típicament valenciana com la paella o l’orxata. A partir de 2015 es va convertir en un dels eixos principals de la política valenciana, com a vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, però també com una política que “amb valentia” va posar a les persones en el centre de les polítiques del Consell, en detriment dels empresaris i els “amiguitos”. Però sí, a vegades estar al govern no significa tindre tot el poder, i el que és cert és que esta dona feia perillar els interessos d’alguns poderosos, i això no ho podien permetre.

En 2017, una menor tutelada va denunciar a Luis Eduardo Ramírez, l’exparella de la prota, per abusos sexuals i els seus adversaris van veure l’oportunitat somiada d’acabar amb l’honor i la carrera d’esta dona. Així que finalment, va decidir dimitir dels seus càrrecs en 2022, quan advocats de l’extrema l’acusaren d’encobrir el delicte de la seua exparella des de la seua conselleria, i alçaren tota una campanya de desprestigi política, mediàtica i personal.

El fi de la pel·lícula és que han fet falta DOS ANYS per determinar que ella i les persones del seu gabinet són completament INNOCENTS. Que no hi ha cap indici de criminalitat, ni delicte, i molt menys de responsabilitat d’ella en els terribles fets. THE END.

Podríem dir que han guanyat els bons. Però a quin preu?

Sí, esta història és la de Mónica Oltra. Un clar exemple de lawfare, o guerra jurídica, quan un actor polític (o actors poderosos) instrumentalitzen el sistema judicial per a perseguir, neutralitzar i destruir als seus adversaris polítics.

Algú dubta de la persecució? Certament sospitosa era que la denúncia de la menor la portara el líder d’España 2000 i que, a banda de Vox, l’altra acusació popular en la causa la realitzara Cristina Seguí, la seua fundadora.

I no podem oblidar eixa foto, la d’Alberto de Rosa, president de Ribera Salud, germà de Fernando de Rosa, exconseller de Justícia de la GVA amb Camps, junt al propi expresident Camps i amb Cristina Seguí. Tot molt pel·lículero sí, però real, ahí estaven darrere de l'ofensiva judicial contra Oltra. A la víctima dels abusos li van oferir defensa gratuïta, treball i fins i tot un pis a Madrid, però va acabar denunciant que l’advocat i Seguí li havien deixat “tirada”.

El total de 96 pàgines de l’auto del cas contra Mónica desmunten completament l’acusació: en cap moment va existir directriu o consigna orientada a desacreditar a la víctima d’abusos o afavorir al senyor Ramírez en el procés.

S’ha demostrat la innocència i honorabilitat de Mónica Oltra. Però s’ha pagat un preu que inclou la seua dimissió, l’erosió i el mal a la seua reputació, la del Consell i la de Compromís. INJUSTAMENT.

Des del col·lectiu de Compromís per Dénia, celebrem el resultat del procés judicial, però no podem ignorar les conseqüències que esta campanya de difamació ha tingut, fins i tot en els nostres mateixos polítics locals, els quals hi han hagut de suportar amenaces, insults molt greus i assajaments en les xarxes socials i el carrer. Algú pensa demanar disculpes? Retractar-se?

Ja ho van dir els nostres regidors en el passat plenari, quan van presentar junt a l’equip de govern una moció que defensava la continuïtat de lleis que va posar en marxa el Botànic, com l’Agència Antifrau que els de PP i VOX volen controlar (per algo serà).
No, no som tots iguals, i ens separen moltíssims casos de corrupció: en concret 62 a 0.

Esta victòria ho és per a la justícia i l’honestedat, però ens ha de fer reflexionar sobre el mal que el lawfare i la politització de la justícia causen a la democràcia i en l’honorabilitat de les persones.

No, tots NO som iguals, i la veritat sols té un camí.

7 Comentarios
 1. Ximo Alcubies dice:

  La Mónica Oltra es una prevaricadora de libro. Bastar de corrupción y la hipócrita doble moral de Compromis.

 2. César Pino Domínguez dice:

  Es una pena que solo escriban para ustedes en valenciano lo de la señora Oltra, al no estar en español y y no tener un mejor conocimiento de su dialecto no puedo expresar un justo parecer. Si bien dejan entrever que la señora Oltra es LA VICTIMA, y
  la menor abusada , llevada esposada por la policía ante el juez es la VIOLADORA de su exmarido, en el domicilio de usted, a
  cuyo cargo y protección se encontraba. ¿ ESTO PUEDE SER ASÍ ?.
  También me ha parecido leer una alusión a VOX; nombrando a Ese partido político, como una BANDA.
  Por favor mas respeto, – no pertenezco a partido alguno-, por culpa de la mayoría de los que se dedican a la política y que son ladrones y tuercebotas , lo hacen para lucrarse a costa de los contribuyentes.
  Auténtica banda, por el presente pasado y por el presente diario e inmediato. No la banda, si no la auténtica MAFIA , mas bien CAMORRA, esta instalada en el actual batiburrillo de gobierno, compuesto principalmente por maleantes y capitaneado (se supone) por el partido cuyas siglas son PESOe, o quizás eta o separatistas. ¡DIGANME QUE ESTO NO ES ASI 1
  Creo que no hacen falta mas datos . Estamos al cabo de la calle asqueados por tanta corrupción y carga política que nos ha arruinado económica y moralmente , hundiendo la grandeza de España en el lodo de sus ideologias.

 3. Eugenio dice:

  Ha tomado su propia medicina . Seguís así i vos afonareu encara mes nazionalistes.

 4. Antonio Carmona dice:

  Y de camps??
  Que??
  La izquierda encima ni un solo juicio, ha perdido

 5. Jose dice:

  Cuando el marido de esta señora por llamarla de alguna manera,abusó de la menor tutelada, no era su EX MARIDO, vivía con el bajo el mismo techo, salió con la milonga de que ya no era su marido
  Aún estamos esperando que pida perdon a la chica de la que abusó su marido, que por cierto está encarcelado por 5 años

 6. María dice:

  Nos olvidamos de la alcaldesa de valencia Rita Barberá francisco cans todos ellos señalados por está señora con camisetas con nombres y apellidos . jarabe de mocratico.


37.861
4.463
12.913
2.710