La Junta Local Fallera responde a París Pedrera y lamenta las «desafortunadas acusaciones»
Dénia.com
Buscador

La Junta Local Fallera responde a París Pedrera y lamenta las «desafortunadas acusaciones»

24 de marzo de 2023 - 19:00

La Junta Local Fallera ha respondido mediante otro comunicado al difundido esta mañana por la Falla París Pedrera. El escrito hace referencia al incidente que tuvo lugar durante la noche del 14 al 15 de marzo, durante la plantà del monumento, en la que la Policía Local tuvo que paralizar el montaje debido a las quejas de un vecino.

A continuación se adjunta el comunicado completo de la entidad fallera dianense:

Davant el comunicat emès aquest divendres per la falla Paris Pedrera, la Junta Local Fallera vol fer saber la cronologia dels esdeveniments.

La matinada del 14 al 15 de març, la Policía Local de Dénia paralitza la plantà del monument de la falla París Pedrera per la denúncia d’un veí.

A les 7:45 hores del dia 15 de març, el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, rep la cridada del president de París Pedrera, Casildo González, qui li explica els problemes que havien tingut la passada nit. Immediatament, el president de la Junta Local Fallera informa telefònicament a l’alcalde de la ciutat, que en eixe moment desconeixia la situació, i li dona el telèfon del representant de la falla per a que contacte amb ell.

Al llarg del dia 15, tant el president, com membres de la directiva de la Junta Local Fallera telefonen als càrrecs i a membres de la directiva de la falla per a interessar-se per la situació i oferir el seu recolzament.

El president de la Junta Local Fallera visita fins a tres ocasions la falla París Pedrera per tal de parlar amb el seu president, a qui localitza a la tercera vegada, el dimecres 15 per la vesprada, abans de les albaes a les falleres majors de la ciutat.

Eixe mateix dia, des de París Pedrera es demana al president de la Junta Local Fallera que es retrase la visita del jurat qualificador de les falles de Dénia del dia 17 de març per poder arribar a temps a la plantà. El president, Jaume Bertomeu, l’informa que ell no té potestat per a modificar una decisió que es va votar per l’assemblea.

És per això que la Junta Local Fallera convoca una assemblea extraordinària la vesprada del dijous 16 de març per a votar un canvi d’hora, que finalment s’aprova, i es retrasa la visita del jurat a la demarcació de París Pedrera que, segons informa a la Junta Local Fallera, arriba a temps a la visita. Finalment, no va ser necessari eixe canvi d’hora i el jurat va visitar el monument de París Pedrera, en primer lloc, tal com estava planejat.

Les del 2023 han sigut unes falles de rècord, amb quasi 2000 fallers als carrers, uns monuments de qualitat i una organització que ha complit horaris, destacant especialment el desenvolupament de l’ofrena, la més ràpida de la història -la desfilada va acabar a les 13:00 hores- i també la més multitudinària.

Per això, des de la Junta Local Fallera lamentem que, després de quasi una setmana, la comissió de París Pedrera llance estes acusacions desafortunades que no fan més que tacar unes celebracions en les que el col·lectiu faller de Dénia ha sigut exemplar.

Des del primer moment, tant el president com membres de la Junta Local Fallera han expressat el seu recolzament a la comissió i han lamentat el que va ocórrer, i han estat en contacte directe amb la directiva de la falla per tal de conèixer especialment el seu estat anímic.

El col·lectiu faller de Dénia no es mereix donar esta imatge amb enfrontaments irreals, quan, després dels difícils anys que em viscut, estem més units que mai.

Des de la Junta Local Fallera no podem més que lamentar estes desafortunades acusacions, passar pàgina i mirar amb il·lusió i optimisme a les falles de 2024.

Consulta el comunicado previo de la Falla París Pedrera.

Deja un comentario
  1. Joan dice:

    Esta JLF de Dénia, te que dimitir en ple, no defén lo que per collons toca fer, esta JLF esta molt polemisada ideològicament i no pot continuar més..

  2. Ignacio dice:

    ¿Solución? Retirada de subvención a todos. Encima peleandose entre ellos. Si tuvieran que pagarlo de sus bolsillos, como se hacia antes, no pasarian estas cosas.


37.861
4.463
12.913
2.770