Dénia.com
Buscador

«Els impactes del PP i GD en el port: una ‘nau’ enfonsada i l’intent de mercantilització de l’espai públic»

31 de marzo de 2023 - 08:58

Quan es tracta de mercantilitzar l'espai públic, ni el Partit Popular ni Gent de Dénia semblen tindre massa objeccions a qualsevol projecte. La història política recent de Dénia n'és testimoni dels successius intents d'aquest dos partits de vendre al millor postor terrenys públics i, amb ells, de pas, part de l'essència de la nostra ciutat.

Ben al contrari, quan es tracta de posar a disposició de la ciutadania eixe mateix espai, amb serveis públics, infraestructures docents o verdes, no tarden ni dos segons en posar-se d'acord, com en els vells temps, per a rebutjar amb excuses peregrines les iniciatives de l'actual govern municipal.

Hui mateix hem hagut de llegir en premsa que PP i GD s'oposen a la construcció del nou Centre Integrat de Formació Professional 'Gent de Mar' en el port, concretament en la zona del Raset, en uns terrenys cedits per la mateixa Generalitat (ja que són titularitat de Ports), al·legant que l'edifici tindrà un impacte visual no desitjable en la façana marítima.

La mateixa façana marítima on el pentapartit en què s'hi van donar la mà PP i GD, entre uns altres i amb un trànsfuga, proposava construir un centre comercial; la mateixa façana marítima on el govern sorgit de la moció de censura projectava construir un auditori de 30 metres d'altura.

I exactament les mateixes sigles, GD i PP, que van arribar a encarregar el disseny d'un altre centre comercial en la cantera del castell de Dénia. Aleshores l'impacte, sobre un BIC (Bé d'Interés Cultural), no va ser una qüestió a considerar...

Una altra coincidència de totes aquestes "grans" idees de bomber és que van costar diners públics, i molts, malbaratats en redaccions de projectes i exposicions que servien per a vendre tan sols el fum d'obres faraòniques inviables.

I amb la campanya electoral semblen revifar-se eixos aires de grandesa que sempre posen a disposició de la iniciativa privada el sòl públic i que, per tant, la ciutadania pagarà de per vida: vegeu l'exemple del gran pàrquing en altura que ha presentat també aquesta setmana el Partit Popular. Siguem clars, senyores i senyors de PP: serà un aparcament privat, de pagament; construït sobre uns terrenys qualificats com a zona verda que la ciutat perdrà.

L'institut 'Gent de Mar' és un projecte, inclós en el Pla Edificant de Generalitat de modernització de les infraestructures educatives, molt necessari per a Dénia, que amplia l'oferta formativa i des d'una perspectiva totalment vinculada al territori (s'hi impartiran, entre uns altres, els cicles de la família marítim-pesquera), per a garantir feina als nostres joves i recursos humans a les activitats econòmiques que són el nostre motor.

Sincerament, pensem que l'impacte que PP i GD veuen en aquest projecte és realment el de la pèrdua d'uns altres terrenys públics que entregar al negoci privat per a fer de Dénia una enorme zona d'oci sense cap planificació de futur i sense cap respecte per la seua essència.

Maria Josep Ripoll, concejala de Urbanismo

6 Comentarios
 1. Paco dice:

  Yo he estudiado cinco años en el FP construido en la cantera del Castillo. Era el peor sitio para construir un centro educativo, mucha humedad y caidas de piedras. ¿Es que acaso no se merece nuestra juventud estudiar en un centro situado en un lugar increíblemente precioso? Es un terreno público y está para eso.

 2. Omniway dice:

  La verdad es que es preocupante el nivel de falacias que se exponen como ideas o como críticas a estas ideas.
  Se percibe más la antipatía que se tienen los políticos unos a otros que cualquier tipo de talento a la hora de presentar un proyecto o idea.
  Ningún tipo de edificación en primera línea del mar va a quedar atractivo para DÉNIA. Ni es necesaria ni medioambientalmente acertado.
  Ni instituto ni Nau. Si es cierto lo del cambio climático, en unos años las olas golpearán en sus paredes.
  ¿Por qué no consultar a la ciudadanía sobre estos proyectos fuera del círculo político? ¿Los ciudadanos están de acuerdo al 100% con todo lo que dice. Los partidos a los que votan? Pues yo creo que no. No somos tan borregos.
  Ese tipo de cosas debería someterse a una consulta popular ciudadana.

  • Rosa dice:

   Cuidado con las consultas ciudadanas que igual te piden un cine, un Centro fallero y otra discoteca. Es como preguntarle a un niño que quiere comer si pasteles o lentejas.

 3. Ignacio dice:

  «…Sincerament, pensem que l’impacte que PP i GD veuen en aquest projecte és realment el de la pèrdua d’uns altres terrenys públics que entregar al negoci privat per a fer de Dénia una enorme zona d’oci sense cap planificació de futur i sense cap respecte per la seua essència….»

  Aquí estoy totalmente de acuerdo. Eso es lo que empezaron a hacer hace años todos juntos. Mientras unos se llenan los bolsillos tanto les da como si Denia se hunde.

 4. Dani dice:

  Pues hace falta un Teatro-Auditorio.
  No podemos estar con un Centro Social siendo una ciudad turística.
  Y que mejor sitio que el puerto para ponerlo.
  Yo lo llamaría Teatro-Auditorio «Mare Nostrum».
  Así que coincida con la oferta histórico-cultural que ofrece el puerto.
  De verdad hace falta

  • Luis dice:

   ¿Y por que no lo ponemos dentro de Balearia? Así esos turistas » tan culturales» pueden entretenerse mientras esperan al Ferry que les lleva a ver «más cultura» a Ses Illes.


37.861
4.463
12.913
2.540