Dénia.com
Buscador

Opinió Vicent Grimalt: “2 anys de govern: complim allò que vam prometre”

16 de junio de 2017 - 15:28

El 13 de juny es van complir dos anys de la presa de possessió del govern d’esquerres i progrés que tinc la responsabilitat i l’orgull de presidir i dirigir. En aquest temps, els regidors i regidores de l’equip de govern ens hem dedicat a treballar intensament en complir amb els compromisos que vam adquirir amb la ciutadania amb la signatura de l’acord de governabilitat de Dénia o “pacte del castell”. Un full de ruta que marcarà un abans i un després en la política en la nostra ciutat. Un full de ruta per a despertar Dénia de 7 anys de paràlisis del govern del Partit Popular.

Quan la ciutadania ens van fer l’encàrrec en les eleccions de maig de 2015, ens vam trobar amb una ciutat dormida per anys de paràlisi institucional del govern del Partit Popular de Dénia. Un clar exemple de la seua desídia i manca de treball durant 7 anys va ser el trobar-nos que tan sols havien licitat un sol projecte del Pla Confiança, el pla per a asfaltar la ciutat. Immediatament ens van posar a treballar i en estos dos anys de gestió i tramitació amb la Generalitat hem aconseguit que a data de hui vagen a començar obres tan importants per a la nostra ciutat com la reurbanització del camí del cementeri, la rehabilitació de la llotja de peix o la nova estació d’autobusos darrere dels jutjats que ens permetrà alliberar d’autobusos la plaça de l’arxiduc Carles i urbanitzar-la per a recuperar-la com a un nou espai per a les persones.

Les persones han estat i són el centre de les nostres polítiques i de l’acord de govern. Les veïnes i veïns de Dénia ens van encomanar fer un canvi profund i radical en la manera d’entendre i fer política en la nostra ciutat. Ens vam comprometre i hem complit: hem donat la veu al poble en els plenaris, hem ficat en marxa la figura dels regidors de barri, i especialment, a partir de juny de 2015, qualsevol ciutadà pot conèixer de primera mà l’estat d’execució dels nostres compromisos en la web municipal. Les picabaralles i política de confrontació de temps passats s’ha substituït per consens i diàleg. Un bon exemple és que diversos regidors que no són del govern tenen regidories per a treballar amb nosaltres per a despertar Dénia de 7 anys de paràlisis.

En 2015 i ara també, són molts els deniers i les denieres que estan patint una tremenda situació per culpa de la crisi. Estem davant d’una situació d’emergència social. Per a aquest motiu, ens van comprometre i hem complit: hem recuperat les polítiques actives d’ocupació amb la posada en marxa de la Mesa per l’Ocupació amb tots els agents socials i econòmics de la ciutat i, sobretot, hem aprovat noves bases d’ajuda social al pagament de l’IBI i la taxa de fem destinades a les persones més desfavorides que han cobert més i millor aquesta demanda i al mateix temps, hem ficat en marxa mesures contra la pobresa energètica i augmentat les ajudes per a la compra de llibres i menjadors escolars.

Ens vam comprometre a fer una gestió basada en criteris de participació, transparència, eficàcia en la gestió i estalvi, per aquest motiu, ens van comprometre i hem complit amb la reducció de la despesa corrent, baixant un 15% les despeses de llum de la ciutat i estalviant quasi 300.000 euros a l’any.

En aquestos dos anys hem anat complint els punts a què ens van comprometre a base de gestió i treball. A dia de hui hem complit la meitat d’aquells punts, uns altres estan en marxa i ens queden encara altres pendents d’executar, algun d’ells, hem d’assumir-ho, molt difícil de complir en els dos anys que ens queden de mandat.

No obstant, també sóc conscient que hi ha nous projectes que no estaven en el pacte del castell i que ens comprometem, a meitat del mandat, a complir perquè considerem que són projectes que marcaran època en la nostra ciutat. Exemples son el projecte coordinat amb el Govern valencià per a la construcció d’una redona entre l’avinguda de Joan Fuster i el carrer de Diana que solucione els problemes de trànsit d’eixa zona i l’arribada del Tram a Dénia.

Així mateix, també ens comprometem a la necessària aprovació del Pla General Estructural de Dénia i a la implementació del Pla d’Acció de desenvolupament del projecte de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO, dos qüestions que marcaran el futur de la nostra ciutat.

Dénia va despertant-se del malson de governs passats que paralitzaren el futur de la nostra ciutat i va despertant-se a base de treball i de complir allò que vam prometre.

Vicent Grimalt
Alcalde de Dénia

2 Comentarios
 1. Alvararo dice:

  Entiendo que el discurso parezca “exclusivo” pero está escrito en una lengua considerada oficial por la Constitución Española. Gracies Margarita. Y eso de que la mayoría de extranjeros entienden perfectamente el idioma oficial, supongo que se refiere al Español, ojala fuera cierto. Que no solo lo entendieran si no también que lo hablaran ya que la mayoría ni lo intentan.
  En cuanto al discurso de Grimalt, aún está por ver que pueden hacer. Por ahora todo sigue igual, cuatro obras no son suficientes para colgarse los laureles. En lo único que coincido con él es en la desidia casposa y trasnochada del PP compartida a veces con el PSOE….no lo olvidemos.

 2. Margarita dice:

  Estimado Señor Grimalt,
  Es una lástima que su discurso es tan “EXclusivo” para muchos residentes de Denia!
  La mayoría de “Extranjeros” entienden perfectamente la idioma oficial de este encantador país – España!
  Gracias! Merci! Thank you! Danke! Dank je! Grazie!


36.260
4.213
10.323
2.050
Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerle publicidad personalizada y recopilar datos estadísticos. Si continua navegando consideramos que acepta nuestra política de cookies.