Dénia.com
Buscador

Opinión del PSPV Dénia: «Obrim el centre… a les persones»

16 de julio de 2021 - 12:29

Podríem tornar a insistir en què la pandèmia i les exigències de la desescalada per a la reobertura econòmica van detonar el tancament, ja programat i reflexionat, del carrer del Marqués de Campo.

Podríem insistir en què el model socialista de ciutat passa per guanyar espais per a les persones; que el carrer principal de Dénia fa temps que està envoltat per uns altres vials peatonalitzats durant els darrers anys (també per governs d'uns altres colors); que el tancament al trànsit n'era l'evolució lògica en aquest procés progressiu de recuperació del centre urbà.

Fins i tot, podríem tornar a recordar que tenim 3.000 places públiques i gratuïtes d'aparcament, a pocs minuts a peu de Marqués de Campo; i pàrquings privats a 500 metres.

I ja, entrant-hi més en matèria administrativa, podríem explicar el seguit d'estudis, informes, plans de dinamització econòmica, programes de desenvolupament de la Dénia "smart" (ciutat intel·ligent), projeccions de desenvolupament urbà, etc, que s'han remés al Síndic de Greuges i que n'han motivat l'arxiu de l'expedient obert arran d'una queixa ciutadana pel tancament del carrer. Aquesta decisió no vulnera cap dret ni llibertat, conclou el defensor del poble.

Podríem rematar aquest article repetint que el govern de Dénia ha fet seus el Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 i que l'Objectiu 11 parla, precisament, de treballar per ciutats i comunitats sostenibles.

Però de vegades, enmig de les polemiques creades interessadament, les paraules sobren (o semblen inútils en un context de negació del diàleg), però les imatges ho diuen tot.

LA FOTO d'un Marqués de Campo de voreres transitables; terrassetes de bars plenes i, alhora, segures; exposicions al carrer; passejos tranquils a l'ombra dels plataners; entrades i eixides als establiments comercials... LA FOTO d'un Marqués de Campo que ha guanyat vida i ha perdut sorolls, fum i tones de ferro -ara que per fi la vida, amb les precaucions necessàries, hi pot tornar-, és la millor carta de presentació del procés de recuperació de l'espai urbà que du a terme el govern de Dénia.

Obrim el centre, sí, però per a les persones.

2 Comentarios
  1. Fosc dice:

    Al parecer cuando una persona se sube a un coche ya no es persona, es un ente de una tonelada de hierro que ensucia, contamina y atropella.
    «El model socialista de ciutat» es una patraña de aprendices de mago capaz de cargarse el centro por su iniquidad.irresponsable.

  2. Pablo dice:

    Esta muy bien el cerrar y peatonalizar, pero eso de que hay plazas de aparcamiento es entre una mala broma y mentira, ya que sitio publico gratuito o te vas por la zona del club nautico o a pagar en el aparcamiento de la calle la via, en sitios mas centricos esta muy mal para aparcar y que no te cueste un riñon, ademas que no se tiene en cuenta a personas mayores la cuales tienen dolores o problemas que les dificulta el andar como una persona normal y, de personas con minusvalias, para ir a la nueva biblioteca en carrer dels cavallers como ejemplo, una persona con dolores en musculares en las piernas o huesos tiene que hacer un gran esfuerzo para llegar hasta ahi, lo mismo si alguien tiene que ir a un cajero, que por lo visto los bancos se han puesto de acuerdo para que solo haya en la zona de la calle campos, sitio en el cual no hay sitio para aparcar. Habria mas cosas que comentar, tampoco estoy diciendo que el equipo de gobierno local lo haga mal, pero la verdad que realmente no escuchan al pueblo en muchas cosas las cuales perjudican a la poblacion que vive todo el año en Denia, a la que realmente interesa mantener contenta por que son los que aparte de vivir, votan a los partidos y pagan sus impuestos, pero bueno.


37.861
4.441
12.913
2.400