Els júniors del Dénia Bàsquet campions de la Copa Junior Preferent

31 de gener de 2016 - 00: 38

L'equip júnior masculí del Dénia Bàsquet es va proclamar campió de la Copa Júnior Preferent en vèncer al CB Benimaclet per 76 a 71. Va ser un partit que es va viure intensament en els minuts finals. El temps reglamentari va acabar amb empat a 67 i es va jugar una pròrroga de cinc minuts.

Eduardo Clavero amb Manolo Viciano i els jugadors

El pavelló Joan Fuster va viure una d'aquelles nits que molts trigaran molt de temps a oblidar. Amb un ple a vessar el públic va vibrar amb els jugadors de tots dos equips. L'afició local va portar al seu equip a la victòria amb els seus crits d'ànims.

El partit va tindre un començament per part dels locals idèntic al del primer dia de la competició davant l'EB Vila-Real. Els deniers van acusar l'ambient, van eixir amb molts nervis i van cometre massa errors no forçats. Els seus jugadors tot i els intents de l'entrenador, Eduardo Clavero, no van entrar en el partit.

Un avantatge que no va desaprofitar el seu rival que ben dirigits per Pablo Xirivella va anar obrint forat al marcador. Al Dénia Bàsquet molts problemes per anotar i sobretot poca intensitat defensiva. El primer quart va acabar amb un parcial de 10 a 19.

Pau Xirivella llançat un tir lliure

En el segon quart, lluny de millorar la cosa va empitjorar per als deniers. El seu millor home, Richard García poc abans del descans va cometre la seua quarta falta personal. Es va arribar al descans amb un marcador de 26 a 40. Estava clar que amb 21 pèrdues de pilota i amb un percentatge de 33% de tirs de dos, seria complicat recuperar els 14 punts de desavantatge.

Durant el tercer període els nois d'Eduardo Clavero van pujar la seua intensitat defensiva i van aconseguir aturar a Xirivella que ja no va poder dirigir tan còmodament als seus companys. Tot i la millora en el joc, els valencians van acabar el quart amb avantatge al marcador, 44 a 52.

El públic va despertar i amb els seus crits va aconseguir que els seus nois es motivin molt mes. Els deniers es van endollar davant un rival al qual l'esforç físic del primer temps els va passar factura. Les idees ja no estaven tan clares i la defensa local va ser imposant a l'atac valencià.

En atac el Dénia Bàsquet va trobar a Richard García que es va fer l'amo del joc interior en ambdues zones. Es va entrar en l'últim minut del partit i el Dénia manava en el marcador 67 a 65. Els visitants van saber jugar l'última possessió i van forçar la pròrroga.

Les grades del Pavelló Joan Fuster plenes

En els cinc minuts extra, els deniers van anar a més davant un rival que no va tindre forces per frenar un equip llançat. Al final el 76 a 71 va provocar que es desbordés l'alegria a la banqueta deniera davant la desesperació i impotència dels seus rivals. El públic va tributar una gran ovació al seu equip i al CB Benimaclet pel gran espectacle que els van brindar.

Dénia va tornar a vibrar amb el bàsquet i aquesta generació de jugadors han aconseguit un gran èxit que els permetrà la temporada que estar amb els millors equips de la Comunitat Valenciana.

Hui es juga l'última jornada amb el següent horari. 10: 15 hores, EB Vila-Real- CB Benimaclet i el partit que servirà per tancar la competició es disputarà a les 12: 15 entre el Dénia Bàsquet i el CB Elx.