Els cadets del Dénia Bàsquet aconseguixen la victòria

26 de març de 2024 - 16: 19

El cap de setmana passat es van jugar diversos partits de bàsquet en què va destacar la victòria dels cadets masculí i femení del DBC.

Cadet Femení Preferent: ASTEL San Gabriel 59 - 73 DBC 08

Victòria patida per a les cadets del 2008 a la pista del Sant Gabriel, en un matx en què va costar trobar el ritme habitual de joc.

No van eixir des del principi amb la intensitat deguda i les locals el van cobrar prenent la davantera al final del primer període (18-10). La defensa no era efectiva i en atac no van jugar de manera col·lectiva, per la qual cosa, encara que hi havia temps, tenien molt a millorar per entrar al partit.

En el segon període tampoc no van aconseguir enllaçar bones accions. Costava córrer en transició i la defensa, encara que millorava, no aconseguia el nivell suficient per impedir que les locals continuessin sumant punts de manera regular.

D'aquesta manera van arribar al descans amb desavantatge de sis punts i la necessitat de canviar les coses als segons vint minuts del matx (32-26).

Van pujar la intensitat defensiva i en atac la pilota va circular amb més velocitat, aconseguint millors opcions de tir amb què els van donar abast en només tres minuts de joc.

Tot i això, van tornar a pecar de falta de continuïtat en les accions i les alacantines van reprendre el comandament de la situació tancant el tercer quart amb avantatge de set punts (49-42). Era el moment de treure a la llum el caràcter, que va ser el detonant d'una gran reacció en els últims deu minuts del matx.

L'últim període va ser totalment diferent de tot allò viscut fins aquell moment. Amb una defensa asfixiant a tota la pista, van començar a recuperar possessions ia eixir ràpidament al contraatac, imposant un alt ritme de joc al qual Sant Gabriel no es va poder adaptar.

Tot i patint, l'equip que una vegada més va comptar amb el reforç de dues jugadores Infantils, va aconseguir mantindre vives les opcions d'aconseguir les eliminatòries pel títol en les darreres jornades d'aquesta segona fase de la competició.

Cadet Masculí Preferent: ADESAVI 60 - 81 DBC 08

Triomf dels nois del cadet del 2008 en el seu desplaçament a Sant Vicent del Raspeig per enfrontar-se a Adesavi, equip que, encara que es troba a la part baixa de la classificació, havia superat els deniers a la primera volta.

Els jugadors van eixir concentrats i amb les idees molt clares respecte al que havien de fer. Una molt bona defensa i una alta efectivitat de cara el cèrcol rival els van permetre col·locar-se amb un 0 a 14 els primers 5 minuts.

Ja amb els rivals dins del partit van aconseguir mantindre la diferència aconseguida, tancant el primer quart amb un clar avantatge (8-24).

Al segon van baixar un poc el nivell d'intensitat el que van saber aprofitar els de casa per ficar-se de ple en el partit i capgirar el marcador, posant-se dos punts per davant. L'equip va salvar la situació, arribant a dalt al marcador al descans (33-37).

Pascual Miralles va demanar als seus jugadors la màxima concentració i després de reprendre's el partit van tornar a donar-li al matx el mateix ritme de l'inici.

Una alta intensitat en defensa, sense permetre ni un tret còmode als locals, i la velocitat en el joc d'atac els van permetre obrir una distància ja insalvable per als rivals al final del tercer període (47-65).

A l'últim període, ADESAVI va eixir disposat a intentar recuperar el desavantatge, però els deniers van saber mantindre-se ferms en el joc per imposar-se també en aquest parcial i ampliar la diferència final.

Infantil Femení Preferent: CB TEIXERETA 52 - 53 DBC 10

Important victòria l'aconseguida per les noies del 2010 en la visita a Ibi, en un partit en què la nota dominant va ser l'ambient viscut durant tot el matx.

Malauradament, a mesura que passaven els minuts augmentava la tensió i amb això les males decisions tant dels dos equips com dels àrbitres.

Davant d'aquesta situació, les jugadores van saber tindre més calma i control en els moments crucials del matx, portant-se diferents parcials i aconseguint, a l'hora de la veritat, un avantatge de deu punts que els permetria jugar els moments més intensos del matx amb més comoditat.

Durant els darrers minuts el partit es va convertir en un despropòsit, amb errors encadenats per part dels dos equips sent al final el guanyador qui va acabar defensant un poc millor.

Tot i jugar un partit al límit, l'equip va saber treure recursos quan més falta feien per tirar endavant un difícil compromís i romandre així a la part alta de la taula.

Infantil Masculí 1r ZONAL: DBC 10. 61 - 68 CDSP Moixent

Els nois del 2010 van caure a Joan Fuster en un igualat partit contra Moixent, un rival directe en la lluita pel primer lloc del grup, encara que van poder salvar l'average per seguir primers a la classificació.

Un mal començament per part sense la deguda intensitat (5-18), va fer que foren tot el partit a remolc de l'equip rival, produint-nos un desgast físic i anímic considerable.

A partir del segon període van començar a entrar al partit, pujant el rendiment defensiu i podent córrer transicions. Fruit d'aquella feina van començar a remuntar arribant al descans amb la diferència reduïda a dos punts (33-35).

Havent fet el més difícil, només faltava mantindre el to per continuar competint davant un rival que exigia donar el millor d'ells mateixos.

Els de Rubén Velázquez així ho van fer i amb un parcial de 12-7 al cinquè i de 6-5 al sisè, van aconseguir capgirar la situació i posar-se per primera vegada per davant al marcador.

Però en el setè període els valencians van tornar a la càrrega i van aconseguir que tornessin a entrar els dubtes, avançant-los de nou al marcador (55-63), posant-los de cara a l'últim període en una situació difícil.

A mesura que avançava el temps, veient amb la seguretat que jugaven els rivals -que no donaven opció que els deniers tornessin a superar-los- es va fer fonamental protegir la diferència de punts guanyada a l'anada per assegurar el primer lloc de la classificació.

L'objectiu era que no els superessin per més de deu punts i, patint, l'equip va saber fer fora la resta al tram final del partit per aconseguir-ho.