€ 1000 opgehaald voor projecten tegen kinderkanker bij Heliocare Dénia Trophy

07 oktober 2019 - 11: 37

De boot Balu, geleid door Ramón Acin, heeft afgelopen weekend gewonnen in de algemene categorie van de Dénia Trophy, georganiseerd door The Yacht Tribe van CD Marina El Portet. De bemanning van Acin versloeg de resterende twintig boten op tijd in de vijf rondes tussen de baaien van Dénia en Javea.

In de Heliocare Dénia Trophy, de boot werd tweede Kim, van Luisfer Gascón, en als derde de boot Zoë, door Unaï Cilleruelo. In totaal namen ruim 150 mensen van over de hele wereld deel.

In de eerste categorie was ook de winnaar Balu, seconde Kim en derde Aquax, door Ricardo Sancho. Ondertussen won hij in de tweede categorie Hakuna Matata, van Rafael Fernández, werd tweede Philoxeen, door Javi Lahoz, en ten derde, Schorpioen, door Antonio Perea. In de derde categorie zag het podium er als volgt uit: Daydreamdoor Dieter von Bröckel jongen, door Sebastián Larraza, en Airen, door Luis Lombao. Uiteindelijk won hij in de vierde categorie Zoëgevolgd door Jotiti, door Ángel de la Red, en derde was de boot Code IV, door Antonio Guijarro.

De trofeeuitreiking vond plaats in Lamarserena door de organisatoren Chiqui González en Yann Lythgoe die iedereen bedankten “de uitstekende sportiviteit en de geweldige deelname aan het evenement”.

Bovendien had de prijsvraag een grote maatschappelijke impact, aangezien er 1.000 euro is ingezameld die ten goede komt aan de projecten tegen kinderkanker van de Aladina Foundation.

La Heliocare Dénia Trophy Het heeft ook een ander doel bereikt: het waarderen van vrouwen in de zeilwereld, aangezien 40% van de bemanning vrouw is.

Na het evenement in Dénia zal The Yacht Tribe deelnemen aan de Almandraba die op 19 oktober in Altea wordt gehouden, en op 16 november zal het seizoen in Calp worden afgesloten met een nieuwe competitie.