De cadetten van Dénia Básquet behalen de overwinning

26 maart 2024 - 16: 19

Afgelopen weekend werden er diverse basketbalwedstrijden gespeeld waarbij de overwinning van de DBC mannelijke en vrouwelijke cadetten opviel.

Vrouwelijke cadet die de voorkeur heeft: ASTEL San Gabriel 59 - 73 DBC 08

De overwinning van de cadetten van 2008 op het San Gabriel-veld, in een wedstrijd waarin het moeilijk was om het gebruikelijke ritme van het spel te vinden.

Ze kwamen vanaf het begin niet met de juiste intensiteit naar buiten en de lokale bevolking profiteerde ervan door aan het einde van de eerste periode (18-10) op voorsprong te komen. De verdediging was niet effectief en in de aanval speelden ze niet collectief, dus hoewel er tijd was, moesten ze nog veel verbeteren voordat ze aan het spel konden deelnemen.

Ook in de tweede periode konden ze geen goede acties aan elkaar koppelen. Het was moeilijk om in de overgangsfase te lopen en de verdediging, hoewel verbeterd, bereikte niet een voldoende niveau om te voorkomen dat de lokale bevolking regelmatig punten bleef scoren.

Zo bereikten ze de rust met een achterstand van zes punten en de noodzaak om in de tweede twintig minuten van de wedstrijd iets te veranderen (32-26).

Ze verhoogden de verdedigingsintensiteit en bij de aanval circuleerde de bal met grotere snelheid, waardoor ze betere schietmogelijkheden bereikten die ze in slechts drie minuten spelen inhaalden.

Ze hadden echter opnieuw last van een gebrek aan continuïteit in hun acties en de ploeg uit Alicante kreeg de situatie weer onder controle en sloot het derde kwartaal af met een voorsprong van zeven punten (49-42). Het was tijd om het personage naar voren te halen, wat de aanleiding was voor een geweldige reactie in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

De afgelopen periode was totaal anders dan alles wat je tot dan toe hebt meegemaakt. Met een verstikkende verdediging over het hele veld begonnen ze bezittingen terug te winnen en snel in de tegenaanval te gaan, waarbij ze een hoog speltempo oplegden waaraan San Gabriel zich niet kon aanpassen.

Ook al hadden ze het moeilijk, het team, dat opnieuw beschikte over de versterking van twee kinderspelers, slaagde er in de laatste dagen van deze tweede fase van de competitie in om de kansen op het bereiken van de play-offs om de titel levend te houden.

Mannelijke cadet die de voorkeur heeft: ADESAVI 60 - 81 DBC 08

Triomf voor de cadettenjongens van 2008 tijdens hun reis naar San Vicent del Raspeig om het op te nemen tegen Adesavi, een team dat, hoewel het onderaan het klassement staat, de Dianenses in de eerste ronde had overtroffen.

De spelers kwamen gefocust naar buiten en hadden zeer duidelijke ideeën over wat ze moesten doen. Dankzij een zeer goede verdediging en hoge effectiviteit voor het rivaliserende doel konden ze in de eerste 0 minuten van 14 naar 5 gaan.

Omdat hun rivalen al in de wedstrijd zaten, wisten ze het bereikte verschil vast te houden en sloten ze het eerste kwart af met een duidelijke voorsprong (8-24).

In de tweede inning verlaagden ze het intensiteitsniveau wat, waarvan de thuisploeg profiteerde om volledig in de wedstrijd te komen en de score om te draaien, waardoor ze twee punten voorsprong kregen. De ploeg redde de situatie en kwam bij rust op voorsprong (33-37).

Pascual Miralles vroeg zijn spelers om maximale concentratie en na hervatting van de wedstrijd keerden ze terug naar hetzelfde ritme als bij de start.

Een hoge verdedigingsintensiteit, zonder ook maar één comfortabel schot naar de gastheren toe te staan, en de snelheid in het aanvalsspel zorgden ervoor dat ze aan het einde van de derde periode een toch al onoverkomelijke afstand voor de rivalen konden openen (47-65).

In de afgelopen periode kwam ADESAVI klaar om te proberen de achterstand te herstellen, maar de Dianenses wisten standvastig te blijven in de wedstrijd om ook dit kwart te winnen en het uiteindelijke verschil te vergroten.

Vrouwelijke voorkeurskinderen: CB TEIXERETA 52 - 53 DBC 10

Een belangrijke overwinning behaalden de meiden van 2010 tijdens hun bezoek aan Ibi, in een wedstrijd waarin de sfeer die gedurende de wedstrijd werd ervaren de boventoon voerde.

Helaas nam naarmate de minuten verstreken de spanning toe en daarmee ook de slechte beslissingen van beide teams en de scheidsrechters.

Geconfronteerd met deze situatie wisten de spelers hoe ze kalmer en beheerster konden zijn op de cruciale momenten van de wedstrijd, waarbij ze verschillende sets konden winnen en, als het erop aankwam, een voorsprong van tien punten konden behalen, waardoor ze de meest intense momenten konden spelen. van de wedstrijd met meer comfort.

Tijdens de laatste minuten werd het spel een puinhoop, met opeenvolgende mislukkingen van beide teams, en uiteindelijk verdedigde de winnaar iets beter.

Ondanks dat ze een spel tot het uiterste speelden, wist het team hoe ze middelen moesten gebruiken wanneer ze het meest nodig waren om een ​​moeilijke wedstrijd uit te voeren en zo bovenaan de tafel te blijven.

Kinder reu 1e ZONAL: DBC 10. 61 - 68 CDSP Moixent

De jongens van 2010 vielen tegen Joan Fuster in een gelijkwaardige wedstrijd tegen Moixent, een directe rivaal in de strijd om de eerste plaats in de groep, hoewel ze het gemiddelde konden redden om eerste te blijven in het klassement.

Een slechte start, van de kant zonder de nodige intensiteit (5-18), betekende dat ze de hele wedstrijd achter het rivaliserende team aanliepen, wat ons aanzienlijke fysieke en emotionele slijtage bezorgde.

Vanaf de tweede periode begonnen ze aan het spel deel te nemen, waardoor hun defensieve prestaties verbeterden en overgangen konden worden uitgevoerd. Als gevolg van dat werk begonnen ze terug te komen en bereikten ze de rust, waarbij het verschil werd teruggebracht tot twee punten (33-35).

Nadat ze het moeilijkste hadden gedaan, hoefden ze alleen maar de toon vast te houden om te blijven strijden tegen een rivaal die eiste dat ze hun best zouden doen.

De ploeg van Rubén Velázquez deed dat en met een serie van 12-7 in de vijfde en 6-5 in de zesde wisten ze de situatie om te draaien en voor het eerst de leiding op het scorebord te nemen.

Maar in de zevende periode keerden de Valencianen terug in de strijd en slaagden erin de twijfels weer te zaaien, waardoor ze opnieuw op voorsprong kwamen op het scorebord (55-63), waardoor ze in een moeilijke situatie terechtkwamen op weg naar de slotperiode.

Naarmate de tijd verstreek en zag hoe zelfverzekerd de rivalen speelden - waardoor de Dianenses hen niet meer konden overtreffen - werd het essentieel om het in de heenwedstrijd gewonnen puntenverschil te beschermen om de eerste plaats in het klassement veilig te stellen.

Het doel was om niet met meer dan tien punten voorsprong te worden verslagen en, lijdend, wist het team er in het laatste deel van de wedstrijd alles aan te doen om dit te bereiken.