Opmerkelijke uitvoering van Marta Chico tegen het Andalusische nationale team

Januari 04 van 2019 - 14: 21

Het Valenciaanse nationale team speelde zijn derde wedstrijd van het Spaanse Kinderbasketbalkampioenschap voor de gastheer, de Andalusiër, die eerder viel door 77-49. Hoewel de Valencians hun tweede nederlaag van het kampioenschap toevoegden, de prestaties van de Dianense, was Marta Chico zeer opmerkelijk. Ze was de beste scorer van de wedstrijd met 20-punten, naast het geven van 2-assists en het vastleggen van 5 rebounds, behaalde ze 11-waardering, in de meest 35 minuten die ze op de baan was.

Uit zijn handen kwam de eerste triple van de game die hem het enige voordeel gaf van de gecombineerde taronja (2-3) op het scorebord. Chico probeerde samen met zijn teamgenoten dat de lokale bevolking niet wegging op het scorebord, maar het eerste kwartaal eindigde met een Andalusisch voordeel voor 28-16. Het was geen onoverkomelijke afstand, maar het was ingewikkeld om te overwinnen.

In het tweede kwartaal zorgde de consistentie van het Andalusische team ervoor dat de verschillen niet konden worden gekort, bovendien genoten de lokale bevolking een maximaal inkomen van 18-punten, met een 40 naar 22. In de laatste minuten voor het einde van de pauze steeg de scoretreffer van de Valencians en sneed ze naar 10-punten na een gedeeltelijke 0 naar 8 (40-30). Een situatie die de coach van Andalusië dwong om om een ​​time-out te vragen om de ideeën van zijn spelers te verduidelijken. Ondanks verschillende kansen om het verschil te verkleinen, heeft het gebrek aan succes dit voorkomen en kwam het tot rust met de score van 40 naar 30.

De wedstrijd eindigde in het derde kwartaal, toen de lokale bevolking met veel verdedigingsintensiteit uitkwam en dit voorkwam dat de Valencianen op een eenvoudige manier scoorden. Zo sterk was het Andalusische defensieve werk dat hij zijn tegenstanders alleen in 9-punten liet tijdens de derde set die uiteindelijk 17 tot 9 was.

Het werd in de laatste tien minuten van het spel ingevoerd met een score van 57 naar 39 en met een Valenciaans team dat geen manier kon vinden om de rivaliserende verdediging te doorbreken. In deze gedeeltelijke controle van het spel werd verhoogd door de Andalusiërs die de clash met volledige duidelijkheid veroordeelden, winnen door 77 naar 49.

Het team van Marta Chico zal zijn volgende wedstrijd hebben deze zaterdag, op 13: 30 uur, met als rivaal de selectie van de Balearen.