De junioren van de Dénia Basketball-kampioenen van de Preferred Junior Cup

Januari 31 van 2016 - 00: 38

Het juniorenteam van de Dénia Basketball ze werden uitgeroepen tot kampioen van de Junior Preferred Cup door CB Benimaclet te verslaan met 76 - 71. Het was een wedstrijd die in de slotminuten intens werd beleefd. De reguliere speeltijd eindigde met een gelijkspel op 67 en er werd vijf minuten verlengd.

Eduardo Clavero met Manolo Viciano en de spelers

El Joan Fuster paviljoen Hij beleefde een van die nachten die velen lang zullen vergeten. Met een volle zaal trilde het publiek mee met de spelers van beide teams. De lokale fans leidden hun team met gejuich naar de overwinning.

De wedstrijd begon door de lokale bevolking identiek aan die van de eerste dag van de competitie tegen EB Vila-Real. De Dianenses beschuldigden de omgeving, kwamen met veel zenuwen naar buiten en maakten te veel ongedwongen fouten. Zijn spelers kwamen ondanks de pogingen van de coach, Eduardo Clavero, niet in het spel.

Een voordeel dat niet werd verspild door hun rivaal die, goed aangevoerd door Pablo Chirivella, een gaatje op het scorebord sloeg. In Dénia Básquet veel problemen om te scoren en vooral weinig verdedigende intensiteit. Het eerste kwart eindigde met een gedeeltelijke van 10 naar 19.

Pablo Chirivella nam een ​​vrije trap.

In het tweede kwartaal, verre van beter, werd het erger voor de Dianenses. Zijn beste man, Richard García, beging kort voor rust zijn vierde persoonlijke fout. Ze bereikten de pauze met een score van 26 tegen 40. Het was duidelijk dat het met 21 balverlies en een schietpercentage van 33% uit twee moeilijk zou worden om de achterstand van 14 punten te herstellen.

Tijdens de derde periode verhoogden de jongens van Eduardo Clavero hun defensieve intensiteit en slaagden ze erin Chirivella tegen te houden, die zijn teamgenoten niet meer zo comfortabel kon leiden. Ondanks de verbetering in het spel eindigden de Valencianen als vierde met een voorsprong op het scorebord, 44 tegen 52.

Het publiek werd wakker en met hun geschreeuw kregen ze hun jongens veel meer gemotiveerd. De Dianenses namen het op tegen een rivaal van wie de fysieke inspanning van de eerste helft zijn tol eiste. De ideeën waren niet meer zo duidelijk en de lokale verdediging kreeg langzamerhand de overhand op de Valenciaanse aanval.

In de aanval vond Dénia Básquet Richard García die in beide gebieden de eigenaar werd van het inside-spel. Het werd ingevoerd in de laatste minuut van de wedstrijd en Dénia beval de score 67 tegen 65. De bezoekers wisten hoe ze het laatste balbezit moesten spelen en dwongen verlengingen af.

De stands van het Joan Fuster Paviljoen zijn vol

In de extra vijf minuten gingen de Dianenses verder tegen een tegenstander die geen kracht had om een ​​gegooid team tegen te houden. Uiteindelijk zorgden 76 tegen 71 ervoor dat vreugde overstroomde op de Dianense-bank in het licht van de wanhoop en onmacht van hun rivalen. Het publiek gaf zijn team en CB Benimaclet een staande ovatie voor de geweldige show die ze hadden gegeven.

Dénia trilde opnieuw met basketbal en deze generatie spelers heeft grote successen behaald waardoor ze volgend seizoen bij de beste teams in de Valenciaanse Gemeenschap kunnen zijn.

Vandaag wordt de laatste speeldag gespeeld met onderstaand schema. 10:15 uur, EB Vila-Real- CB Benimaclet en de wedstrijd die de wedstrijd zal afsluiten, wordt om 12:15 uur gehouden tussen Dénia Básquet en CB Elche.