De overwinning van CFS Mar Dénia tegen Futsal Ibi stelt hem in staat te blijven dromen over de titel

April 29 van 2019 - 11: 38

De CFS Mar Dénia won een overwinning tegen Futsal Ibi door 5 aan 4 waarmee hij kan blijven dromen van de titel van kampioen van de competitie. In de botsing in het gemeentepaviljoen van Denia heeft het Ibi-team de volwassenheid van de dianenses getest. Ze arriveerden als collists voor deze afspraak, maar ze brachten een serieuze wedstrijd bijeen waarin ze aantoonden dat het, ondanks hun jeugd, geen team is om het klassement te sluiten. Wat er in deze wedstrijd is gebeurd, is een getrouw voorbeeld van het feit dat er geen gemakkelijke rivaal is als je niet op een maximaal intensiteitsniveau speelt.

De bezoekers hadden geen enkel complex tegen een rivaal die vecht voor de landstitel. Stelde een wedstrijd klaar voor de lokale bevolking om te proberen te verrassen. In de eerste van hen stonden ze op het punt om het te doen, maar het schot van Pradas ging te ver.

Na deze eerste waarschuwing arriveerde de 0 bij 1 toen ze amper vier minuten hadden gespeeld, met een geweldig schot van Pradas zelf voor het vertrek van César. Het lokale team ging verder met de besturing van het spel en beetje bij beetje kwam het met meer duidelijkheid naar het rivaliserende gebied. De jongens geregisseerd door Óscar García bleven goede scoringssituaties ontwikkelen, maar soms slaagden ze er niet in om te scoren vanwege een gebrek aan succes bij het doel en bij andere gelegenheden voor de geweldige uitvoering van het bezoekdoel.

In de 8-minuut arriveerde het doelpunt van de gelijkmaker na een duidelijke penalty die Alex Plà transformeerde door de 1-1 op het scorebord te zetten. Een minuut later scoorde Curro de 2-1, die de lokale bevolking een beetje rust gaf. Geholpen door hun fans, leefde het Dianense-team hun beste speelmomenten, hoewel ze geen succes vertoonden in hun schoten op doel.

De verdedigingsintensiteit was totaal. Daarom verzamelden de twee teams al snel hun vijfde fout. Het waren de bezoekers die werden gestraft met een zesde, dus de dubbele penalty werd uitgevoerd door Alex Plà die het bezoekende doelpunt verraste met een schot dat tussen zijn benen gleed. In de 16 minuut, na een snelle teller, kwamen de 3-2 en een minuut later de 3-3 waarmee de spelers zich terugtrokken in de kleedkamer om een ​​paar minuten herstel te krijgen.

Gedurende deze tijd presenteerde de raad van bestuur van de CFS Mar Dénia het heden aan het publiek met wat paaskoekjes, met dank aan het bedrijf Cidoncha.

Het tweede deel was meer hetzelfde. Het Dianense-team verhoogde het tempo van het spel, maar het bezoekende team, met grote fysieke slijtage, bleef het te allen tijde onder ogen zien. In de 26 minuut, na een steel van de bal, lanceerde de CFS Mar Dénia een snelle balie van Toni Tent die, voor de uitschakeling van de keeper, de bal gaf aan Edu Romany en de 4-3 scoorde. Een minuut later zou het Juanjo zijn die na een goed gezamenlijk spel een goede kans maakte op de rand van het gebied dat het bezoekdoel binnensloop. Het was de 5 tot 3 die eruit zag als definitief.

De fans ademden wat rustiger maar in de 30-minuut scoorde de Ibi opnieuw door de 5-4 op het scorebord te zetten. Trek 10 minuten af ​​en was helemaal in de lucht. De gelegenheden werden keer op keer herhaald maar de dianenses hadden hun beste dag niet voor het doel en het bezoekende team had zijn gevaar en effectiviteit duidelijk gemaakt, dus de fans leefden nerveus in de laatste minuten van de wedstrijd. Voor de belangen van de lokale bevolking bewoog het scorebord niet en eindigde de wedstrijd met de 5 naar 4 definitief die de CFS Mar Dénia op de tweede plaats achterlaat na het parcours van Irefrank Elche.

Na dit resultaat, en als de dag is afgelopen, blijft alles hetzelfde aan de bovenkant van de tafel, waar in de afwezigheid van 2 dagen voor de afronding, Irefrank Elche verder gaat met een voorsprong van twee punten op de Dénia Sea en acht op de Ye Faky, volgende tegenstander van het Dianense-team in een wedstrijd die volgens een uniform schema wordt gehouden, volgens de vereisten van de Valenciaanse voetbalfederatie, aanstaande zaterdag om XUMUMX-uren in Cocentaina.