De selectie van ACYDMA-Denia werd zesde in het kampioenschap van Spanje voor de autonomie van Futsal

Mei 23 van 2013 - 00: 00

Het Acydma-Dénia-team behaalde een meer dan verdienstelijke zesde plaats in het Spaanse kampioenschap van autonome teams.Het Dianense-team was de vertegenwoordiger van de Valenciaanse Gemeenschap.

In de eerste game verloren ze met 3-2 van het verrassende team uit Cuenca, een team dat erg sterk uit de hoek kwam en de leiding nam op het scorebord. De reactie van Dianense kwam voor rust met een doelpunt van Alex Plá. In het tweede deel behaalde het Cuenca-team opnieuw een dubbele voorsprong op het scorebord. In de slotminuten verkleinde het team van Dianense het gat, maar werd verslagen.

De volgende wedstrijd van de groepsfase stond tegenover het Navarra-team, een wedstrijd die werd opgelost met solvabiliteit met als resultaat 5-2 dankzij doelpunten van Juanjo, Jaén, Txoko, Curro en Alfaro, als resultaat van dit resultaat eindigden ze als eerste fase op de tweede plaats.

In de tweede fase stonden ze al tegenover de ploeg van Teruel, die ze met 4-2 versloegen. De Dianenses kwamen aan het begin van de 2-0-clash op voorsprong. Er was een comeback van Teruel en de rust werd bereikt met als resultaat een gelijkspel op 2.
Met nog 2 minuten te gaan scoorde Tarín de 3-2 na een goede collectieve zet en Alex Plá scoorde de laatste 4-2 met de Turolenses gefocust op de aanval met nog 20 seconden te gaan.

In de laatste wedstrijd om de vijfde plaats stonden de Dianenses tegenover het Guadalajara-team, een van de favorieten en geplaatst in hun groep. De ploeg van Guadalajara kwam al snel op voorsprong (1-0) en na een duidelijke strafschop aan Curro die niet werd toegekend, scoorden ze opnieuw na een snelle tegenaanval. De reactie van Dianense kwam met het doelpunt van Curro (2-1) voor rust.

In de tweede helft en omdat het spel te allen tijde domineerde, wilde de bal niet naar binnen, raakte de palen 4 keer, met nog 15 seconden te gaan en nadat Curro een bal naar het bos had gestuurd, scoorden de Alcareños de finale met 3-1.

De selectie bestond uit: Andoni, Bofi, Txoko, Jaén, Alex Plá, Tarín, Alfaro, Fede, Rober, Juanjo, Mateu en Curro.
coach: Carlos Amat en afgevaardigde Javier Rodríguez