L'escola de bàsquet de Dénia protagonitza grans partits

16 de novembre de 2021 - 14: 49

El cap de setmana passat va tindre lloc una nova jornada per als equips de l'escola de bàsquet. Els equip van disputar els seus partits amb bon ambient i encara que no tots van aconseguir els resultats esperats, van treure conclusions positives per seguir el procés formatiu i disputar futurs matxs.

Benjamins

A la Lliga Comarcal es va ajornar a última hora el matx del Benjamí Femení del Dénia Basquet 12/13 que els havia d'enfrontar a Pedreguer, sense tindre de moment nova data per disputar-lo. Si va jugar per contra el seu partit a la competició comarcal l'equip Benjamí Masculí DBC 13 que aquesta vegada no va poder amb la superioritat de Xàbia (42-12) i va encaixar la primera derrota de la temporada.

Al grup que dirigeix ​​Paqui Navarro li va faltar aquesta vegada l'alegria de les setmanes anteriors, i es va trobar a més amb un rival que els va superar físicament, dominant-los en conseqüència amb facilitat.

Per descomptat, bon aprenentatge i experiència carregada a les motxilles per portar a casa i millorar després als entrenaments per intentar fer-ho millor la propera vegada.

A la competició IR el nostre representant Benjamí Masculí DBC 12 va superar a domicili l'equip de Cullera (8-40). Resultat enganyós ja que les diferències es van generar en dos dels sis quarts de què va constar el partit, resultant la resta molt comxicotets i igualats.

Quan vam poder dominar el joc sota les dues cistelles aprofitant el nostre millor físic, els nostres rivals no van tindre resposta per oferir i el marcador va anar creixent del nostre costat.

La resta del temps ens va demostrar que seguim en fase de formació i ens queda un llarg recorregut per caminar, tant dins com fora del camp, enfortint el vincle que ens comença a unir al bàsquet i ens ha de fer l'equip que volem ser.

alevins

En aquesta categoria també es va haver d'ajornar al final de la setmana el partit que enfrontaria dissabte als nostres nois de l'Aleví Masculí DBC 10 amb els de Benidorm per problemes sorgits a última hora. Els altres dos representants en aquest nivell si van jugar ia més es van imposar en els seus compromisos respectius.

Les noies de l'Aleví Femení DBC 10 seguixen millorant les seues prestacions de manera evident cada setmana i van ser capaces en aquesta ocasió de derrotar Paidos Roig al pavelló de Joan Fuster (48-34).

Una bona arrencada de partit ens va donar prou força per encarar amb confiança la resta d'un matx que era el tercer en mes i mig entre els dos equips.

El parcial favorable del tercer període ens va atorgar el matalàs suficient de punts per encarrilar la victòria, i malgrat la resposta al següent de les col·legials, l'equip estava molt ficat en dinàmica i es va poder acabar imposant amb comoditat.

Per la seua banda, els nois de l'Aleví Masculí DBC 11 van vèncer en la visita al pavelló de Xàbia (38-53).

Després d'un primer quart amb molts dubtes i sense la intensitat deguda, vam posar tot el nostre afany en defensa i gràcies a això va pujar de seguida el nostre rendiment entrant de ple en partit, amb gran actuació col·lectiva a partir d'un ritme molt alt de joc.

Queden molts detalls per millorar, però la línia que porta l'equip permet endevinar que serà una temporada molt ben aprofitada.

infantils

Aquesta setmana tocava enfrontar-se a rivals forts a les diferents competicions en què participa aquesta categoria, que els van mostrar el camí a seguir per continuar progressant.

L'equip Infantil Femení DBC 09 va cedir en un final molt atapeït davant de Xàbia a Joan Fuster (25-26). Partit amb molt baixa anotació i molt igualat de forces que es va poder emportar qualsevol però que es va decidir des de la línia de tirs lliures on el nostre rival va estar encertat en els darrers instants del xoc.

Partit per madurar i créixer, per aprendre a gestionar millor les emocions i jugar millor les cartes que es tenen a la mà, però que segur deixa una rica experiència que les noies de Xavi Díaz sabran aprofitar per créixer.

Els que no van tindre problemes per imposar-se en el desplaçament a Novelda van ser les noies de l'Infantil Femení DBC 08 (21-61).

Un inici ple de concentració durant els dos primers quarts, van ser suficients per posar terra pel mig al marcador davant un lluitador rival. Tot i que després ens vam relaxar més del desitjat, es van saber mantindre la distàncies per assegurar el triomf i seguir imbatudes en aquesta arrencada de curs.

A la part masculina també es va patir molt aquesta jornada. Tot i el gran partit dels nois de l'Infantil Masculí DBC 09 davant d'Ifach Calp (48-60), la superioritat física del nostre rival es va fer evident en el rebot i va impedir que poguerasim donar la sorpresa.

Gran partit dels de Bernardo Sanz que van lluitar fins al límit posant les coses molt difícils a un equip que l'any passat ens dominava amb molta facilitat, cosa que parla de progrés i convida a continuar treballant per seguir retallant les diferències que encara ens separen.

També va haver d'afrontar un compromís dur l'equip Infantil Masculí DBC 08 que va rebre i va ser derrotat per l'imbatut Adesavi de Sant Vicent del Raspeig (46-79), això si, presentant-los batalla de principi a fi del xoc.

La primera part va ser del millor que s'ha vist aquest any al pavelló de Joan Fuster, amb dos equips entregats totalment en defensa lluitant per cada possessió, que van donar el millor de si mateixos per lluitar cara a cara contra el rival jugant a un nivell altíssim.

Els sis punts amb què ens dominaven al descans (27-33) van anar ampliant-se progressivament durant la segona part ja que Adesavi no va baixar gens ni mica el ritme, imposant la seua fortalesa sobre la pista, mentre que nosaltres vam cometre errors puntuals que no ens van perdonar, i que van anar fent efecte en la nostra confiança.

Immillorable actitud del grup de Rubén Velazquez i magnífica experiència per als nois davant aquest bon equip, que els farà sens dubte ser capaços de competir millor, de manera més constant, i poder així continuar somiant assolir els objectius que es perseguixen durant aquesta temporada.

cadets

Gran actuació dels nostres representants a la categoria Cadet el cap de setmana passat. El Cadet Femení DBC 07 va tindre doble jornada en recuperar entre setmana el matx davant Ondara ajornat la setmana anterior, i disputar a Xàbia el corresponent a la cinquena jornada de lliga.

Davant Ondara, va costar molt trobar el nostre ritme, però quan ho vam aconseguir ens distanciem per imposar-nos amb relativa comoditat (63-41).

La primera part va ser per a les visitants amb el nostre equip massa fred i sense aconseguir enllaçar bones accions sobre la pista. Després del descans les nostres jugadores van començar a sumar en tots els aspectes del joc i vam poder agafar el comandament quan encara restaven dos quarts per jugar.

Pugem línies defensives i compartim més la pilota, aconseguint així estar més còmodes sobre la pista i tirar endavant un difícil compromís.

Dissabte l'equip Cadet Femení DBC 07 es va desplaçar a Xàbia amb la lliçó apresa (4-44) per afrontar el segon partit en pocs dies.

A partir d'una excel·lent defensa posada en pràctica des del començament, aconseguim dominar les nostres rivals permetent molt pocs tirs a cistella en tot el partit. Aquesta vegada vam estar molt serioses i vam ser constants a la nostra posada en escena sobre la pista, i encara que sempre hi ha coses a millorar, el cert és que ens vam tornar a casa amb molt bones sensacions.

L'equip Cadet Femení DBC 06 va derrotar sense gaires problemes Terralfàs (64-23) al pavelló de Joan Fuster.

Per una vegada van ser propietàries del ritme de joc des del començament del matx gràcies a una efectiva pressió a tota pista, a la velocitat als contraatacs i al domini del joc interior.

La bona lectura del joc els va portar a dominar el descans per trenta punts de diferència, i encara que després ens va costar tornar a trobar el mateix to, la veritat és que seguim dominant i sobretot trobant-nos molt a gust sobre la pista.

A la part masculina l'equip Cadet Masculí DBC 07 va caure derrotat per UPB Gandía al pavelló de Joan Fuster (64-80), amb dues parts molt diferenciades al partit.

Fins al descans, el domini dels de La Safor va ser incontestable (22-49) gràcies al seu alt nivell defensiu i el notable encert des de la línia de tres punts des d'on van aconseguir fins a set encerts.

A la segona part els de Pascual Miralles només podien millorar. L'equip ho va intentar tot, va pujar un punt i mig la seua intensitat, i per moments semblava ser capaç de capgirar la situació, acostant-se fins al límit de dotze punts que no va aconseguir rebaixar.

Gandia solucionava a força de talent els moments de més aclaparament, en una segona part preciosa de veure per al bon espectador, que deixa la important lliçó als nostres jugadors de saber-se capaços d'arribar al nivell que requereix competir contra aquest tall d'equips, a qui no podíem ni tan sols inquietar fa tan poc temps com el mateix curs anterior.

Sens dubte l'experiència ens farà més durs i ens prepararà per a la següent oportunitat que es presenti en la que creurem més a les nostres possibilitats des de l'inici.

Per la seua banda, l'equip Cadet Masculí DBC 06 va derrotar a la seua pista Benidorm (38-77) amb una gran actuació sobretot a la segona part de l'equip.

Un inici poc efectiu va fer que al descans dominéssim amb molt d'esforç i patint el nostre rival, per catorze punts de diferència.

Després del descans vam fer un pas endavant pujant sobretot el nostre to defensiu, trencant així definitivament el partit i podent respirar tranquils en conservar la segona plaça del grup per fi de la primera volta d'aquesta fase inicial de la competició.