Gran debut de la Selecció Valenciana Infantil masculina en el Nacional de Seleccions

04 de gener de 2017 - 00: 33

En terres de Huelva s'està disputant el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques en categoria infantil i cadet. El debut per la Selecció Valenciana infantil tant en noies com en nois no va poder ser millor.

La selecció Infantil Masculina va ser la primera a estrenar el seu caseller de triomfs després de guanyar a Aragó per 70 a 72. En el combinat que dirigeix ​​Xabi Albert va haver presència deniera, Pablo Castera va formar en el cinc inicial. Els valencians van tindre l'oportunitat de trencar el partit en algunes fases. Els aragonesos malgrat anar per darrere en el marcador no van llançar la tovallola i van aconseguir recuperar la diferències. La recta final del xoc va ser apassionant encara que l'encert en els tirs lliure va permetre als valencians sumar la primera victòria.

Xavi Albert donant instruccions als infantils valencians

Els dos jugadors deniers d'aquesta selecció van tindre els següents nombres; Pau Castera va jugar 29 minuts en què va anotar 4 punts, va capturar 4 rebots, va donar 5 assistències i va acabar amb una valoració de 5 punts. Per la seua banda, Iván Alexandrov va jugar un poc més de 2 minuts i mig on no va aconseguir anotar.

Triomf davant la Selecció de Múrcia per 74 a 63

En la jornada de vesprada el combinat infantil valencià va vèncer a Múrcia per 74 a 63. Un triomf que assegura la presència de l'equip valencià en el grup especial, en el pròxim campionat nacional. Els valencians van haver de bregar molt davant un rival que acabo el primer quart en desavantatge (27-15). En el segon acte va remuntar i es va arribar al descans amb igualtat a 35.

La igualtat es va mantindre en el tercer quart, però el major encert dels murcians els va permetre arribar als últims deu minuts amb 2 punts d'avantatge (58-60). En l'últim quart el conjunt d'Albert, va trobar en Pierre Sene al seu millor baluard. El seu poder sota els cèrcols es va deixar notar, permetent que els valencians s'alcessin amb el triomf per 74 a 63.

En aquesta trobada Iván Alexandrov tot just va estar 30 segons en pista. Mentre que Pau Castera va jugar 31 minuts en què va anotar 5 punts, va capturar 4 rebots, va atorgar 2 assistències i va tindre una valoració de 2 punts. El millor de la Selecció Valenciana va ser Pierre Sene que va anotar 25 punts, va capturar 25 rebots i va sumar 48 de valoració.

El següent partit per als valencians serà aquesta vesprada a les 15: 30 davant la poderosa selecció de Madrid.

Triomf per a Dani Pérez amb la selecció Cadet

El combinat valencià cadet va debutar en el torneig, amb una victòria enfront de la Selecció de Cantàbria per 68 a 46. Des del salt inicial els valencians que dirigeix ​​Óscar Retortillo, van prendre el comandament en el joc i en el marcador. Al descans es va arribar amb avantatge valenciana per 7 punts (30-23).

Selecció Cadet Valenciana de bàsquet

A la segona meitat la eixida dels nois de Retortillo va ser molt intensa i van aconseguir trencar el partit. A poc a poc van anar augmentant les diferències per acabar guanyant amb més facilitat del previst, 68 a 46.

Un dels jugadors destacats va ser el denier, Dani Pérez que va estar en pista gairebé 24 minuts, en què ha anotat 8 punts, va capturar 9 rebots, va donar 1 assistència i va aconseguir robar 7 pilotes. La seua valoració final va ser de 15 sent el segon millor valorat de la selecció valenciana després Alejandro Ortega que va sumar 16 de valoració.

El proper partit per al combinat valencià serà aquesta vesprada a les 19: 30 hores davant la Selecció de Catalunya.