El Senior Femení venç al Campionat preferent en una jornada marcada pel COVID

10 de gener de 2022 - 12: 41

Només tres dels cinc equips de categoria Júnior i Sènior de Dénia Bàsquet van poder disputar els seus partits en aquesta primera jornada postnadalenca que estrenava l'any 2022. Els equips Senior Masculí 1º Nacional i Junior Femení Preferent van veure ajornats els seus partits davant l'aparició de casos positius als equips als quals s'havien d'enfrontar.

Per part seua, els tres equips que van seguir endavant amb els seus enfrontaments ho van fer amb les plantilles minvades pels confinaments podent presentar únicament vuit llicències en cadascun dels casos per a la disputa dels seus compromisos.

Potser el més assenyat hauria estat no haver disputat aquesta jornada davant l'alarmant increment general en la incidència de la pandèmia al conjunt del país. El curt marge de temps per reaccionar davant la notícia de contagis en les hores prèvies a les trobades, tampoc no van contribuir a facilitar les coses.

Senior Femení Bàsquet

L'equip Senior Femení de Dénia Bàsquet va començar la segona part de la temporada vencent en el seu desplaçament a Benissa (29-51). Tot i poder comptar amb només sis jugadores de la plantilla a les quals van reforçar dos components de l'equip Junior, les de Juan Luis Pérez van fer un partit molt intel·ligent anant a més durant el transcurs del mateix.

La zona 2-3 de les locals ens va crear problemes en alguns trams del matx, però la suma del nostre encert des del triple i sobretot de la nostra constant intensitat defensiva, ens van concedir un marge de punts cada vegada més favorable al marcador que va assegurar poder començar amb bon peu el Campionat Preferent.

Bona actitud de totes les jugadores i oportunitat perfectament aprofitada per les nostres Juniors Nayra i Marybel, que es van fer des del primer moment molt importants a la rotació de l'equip sense desentonar en cap moment.

Sènior Masculí Preferent

L'equip Senior Masculí Preferent no va poder començar 2022 tan bé com hauria desitjat en caure derrotat al pavelló de Picanya (67-50) en un partit amb dues parts molt diferenciades. Al matí del mateix dia del matx es confirmava que només vuit dels quinze jugadors que integren la plantilla estarien disponibles per a la seua disputa, però lògicament ja no hi havia possibilitat de posposar-ho.

L'equip va començar desangelat sense saber adaptar-se a les circumstàncies, i un molt encertat i intens Picanya va saber treure partit de la situació distanciant-se al marcador, deixant-nos en números molt baixos al descans.

Amb el xoc pràcticament sentenciat els nostres van estirar orgull i van entrar en partit en acceptar el nivell físic que exigia el nostre rival, aconseguint competir-los durant la segona part en totes les facetes del joc en què ens havien dominat a la primera.

No va ser suficient per capgirar el resultat però sí per demostrar-nos a nosaltres mateixos de què som capaços, i segurament iniciar així una línia ascendent en la tendència de l'equip en aquest final de primera volta a la recent estrenada categoria Preferent.

Júnior Masculí Preferent

L'equip Junior Masculí Preferent va fer a Joan Fuster un autèntic "més difícil encara" en vèncer CB Oliva (69-44) ja que el partit era crucial per a l'objectiu de la permanència i al llarg del dia es van anar coneixent baixes per al seu disputa fins a deixar en vuit el nombre de jugadors que Rubén Velázquez va poder alinear a l'acta.

Sens dubte la clau va estar a la constància i intensitat posades pels nois sobre la pista durant tots els minuts del partit. Des d'un primer moment vam marcar un alt ritme de joc que ens va facilitar l'anotació en transicions ràpides sobretot a la primera part, que vam finalitzar amb dotze punts d'avantatge al marcador.

Després del descans, els rivals van saber portar el partit al seu terreny forçant-nos a cometre errors. El parcial va resultar el més igualat del xoc.

A l'últim, però, el Dénia va ser capaç de trobar solucions ia partir de la defensa individual i la seguretat en el rebot defensiu, es va aconseguir créixer per endossar el rival un parcial de 18-6 que refermava una importantíssima victòria.