El Dénia Rugby Barbarians perd per 13-23 davant l'Albacete

29 de novembre de 2023 - 13: 15

Aquest dissabte a la vesprada es va disputar al Camp de Rugbi 'Tio Luis' del Poliesporteu de Dénia, el partit entre Denia Rugby i l'equip d'Albacete. Prèviament al partit es va mantindre un minut de silenci en memòria a la mare de Neil Collen, un dels fundadors del Dénia Rugby Club que va morir fa uns dies.

En aquest partit corresponent a la 8a jornada de lliga, els manxecs van venir amb les idees clares de sotmetre a una gran pressió el Dénia des de l'inici del partit. Els locals es van veure sorpresos i aviat van cometre el primer cop de càstig amb què l'Albacete va optar pel tir a pals, anotant així els primers punts (0-3).

La pressió visitant va continuar i no van trigar a aconseguir el primer assaig, que juntament amb la transformació els avançava 0-10.

Els de La Marina, de mica en mica, estaven revertint la dinàmica i van començar a imposar el seu ritme de joc. Així van començar a guanyar terreny, però la comissió de diversos cops de càstig els impedia endinsar-se a zona de 22 contrària.

Vam haver d'esperar fins al minut 20 perquè Andresito anotarà el primer assaig local, i aquest va ser transformat a pals (7-10).

Gairebé arribat el final de la primera meitat, l'Albacete va aconseguir anotar novament un assaig i la seua transformació a pals (7-17). Davant d'aquest, els Barbarians van tornar a utilitzar el peu de Franco per anotar un cop de càstig i acostar-se al marcador abans de marxar al descans (10-17).

La segona meitat va tornar a arrancar de manera molt igualada. Tots dos conjunts van donar moviment a les seues banquetes buscant frescor i dinamisme en el joc. El marcador no es movia i els cops de càstigs eren nombrosos. Amb això, el peu de Franco va tornar a acostar el Dénia (13-17).

Corria el temps i semblava complicat que els assajos van arribar. Nous errors locals es cometien i donava possibilitats a l'Albacete a disposar de cops de càstig, davant els quals van anotar dues vegades a pals i es va emportar la victòria final per 13-23.

Dura garrotada per al Dénia, que ha de millorar molt en organització i rigor per evitar la comissió de tants cops de càstig, que a més de minvar els seus atacs, dóna massa opcions al rival per anotar punts.

Setmana de treball preparant el partit del cap de setmana que ve, en què es desplacessin a València, per enfrontar-se a l'UCV.

Escola Rugby

D'altra banda, l'Escola de Rugbi va estar representada novament per Dario al partit de la Selecció de la Comunitat Valenciana S16, en el seu partit davant de la selecció Andalusa.

Partit jugat al Poliesporteu de 'Quatre Carreres' de València. Els valencians es van imposar als Andalusos per 22-8, resultat que no representa el disputat que va ser el matx, en què Dario va tornar a ser titular, tenint una bona actuació.

La selecció, la jornada passada havia perdut davant de Madrid, mentre que els andalusos s'havien imposat a Euskadi.

El xoc va ser molt igualat durant els primers minuts i cap dels dos conjunts era capaç de marcar les diferències al marcador. A poc a poc, els locals van començar a prendre control del joc ia anotar punts per emportar-se la victòria final.

La propera jornada per a les seleccions autonòmiques serà davant d'Euskadi el 14 de gener a terres basques.