El Dénia Bàsquet va superar amb claredat al CB Joventut Xàbia en el derbi comarcal (74-46)

20 2016 abril - 00: 00

La penúltima jornada de la lliga autonòmica va oferir un derbi comarcal en el qual es van veure les cares els equips sèniors del Dénia Bàsquet i el CB Joventut Xàbia. Un duel que va tindre molt poca història donada la superioritat dels deniers que es van alçar amb una clara victòria per 74 a 46.

Salt inicial del partit

El xoc disputat al pavelló Joan Fuster de Dénia molt aviat va quedar desnivellat feia el costat de l'equip local. Els nois que dirigeixen Manolo Viciano y Jesús Pantojo van tindre clar que la victòria es forjava des de la defensa. Van saltar a la pista amb molta intensitat i van imprimir velocitat al seu joc. El primer quart va acabar amb 18 a 11 al marcador.

En el segon quart, Isaac Martín, entrenador del conjunt de Xàbia va buscar solucions per evitar la sagnia que el seu rival li estava fent sota els taulers. Va ordenar una defensa zonal per intentar dominar el rebot. Malgrat això no va poder fer davant el domini del joc interior dels locals. En atac l'equip verd i negre va estar francament malament ja que va anotar en aquest quart únicament deu punts. Els deniers que van treballar bé en defensa, en canvi, en atac tampoc van caminar bé encara que van aconseguir un parcial de 20 a 10 que els va fer retirar-se al descans amb un marcador de 38 a 21.

Bona defensa deniera

En el segon temps les coses no van canviar massa, és a dir, l'equip visitant va seguir sumit en una gran tristesa en el seu joc com quedo patent en el seu caseller d'anotació. El parcial d'aquests deu minuts va ser tremend (15-9). Els jugadors del CB Joventut Xàbia van decidir fer la guerra de forma individual oblidant que el bàsquet és un joc d'equip.

Els últims deu minuts de joc de poc van servir ja que els deniers amb el partit totalment controlat van buscar que el temps fos passant davant la impotència d'un rival que no va trobar el seu joc en cap moment del xoc. Al final el marcador de 74 a 46 és un fidel reflex de la superioritat que hi va haver entre un i altre equip.

A falta d'una jornada perquè la lliga acabi el Dénia Bàsquet ocupa la cinquena plaça mentre que el CB Joventut Xàbia és vuitè. En l'última jornada els deniera visitaran la pista del líder, el CB Oliva, mentre que els xabieros tanquen temporada a casa rebent al CD Crevibasket.