El Dénia Bàsquet Sènior femení puja a Nacional

14 2014 abril - 00: 01

El Dénia Bàsquet Sènior femení va aconseguir l'ascens a Lliga Nacional. Les deniers ja coneixien el seu ascens abans del jugar davant el Cap Mar Alacant. Això va significar que aquest matx no fos dramàtic per a cap dels dos equips. Les deniers van guanyar el seu duel davant les alacantines per 60 a 55

El pavelló Joan Fuster va registrar un ple absolut per veure aquesta trobada. Abans d'aquest es guardo un respectuós silenci per la mort de la mare de la presidenta del club, Pepa Font.

Pati Suñer i les seues noies ja són de Lliga Nacional

El primer quart va deixar mostres de nerviosisme i imprecisions per part d'ambdues formacions. Les locals es van trobar amb molts problemes per jugar en atac estàtic. Les alacantines van dominar el rebot en les dues cistelles i això els va atorgar segons llançaments. Al final del quart es va arribar amb 13 a 18.

En el segon parcial, el Cap Mar Alacant va pujar la seua línia defensiva, pressionant la eixida de la pilota de les locals. Això crec molts dubtes a les denieres que van tindre moltes pèrdues de pilota. El ritme del joc el van controlar les visitants, davant d'un equip local que no va encertar a aturar el joc ofensiu dels seus rivals. A la recta final del quart, Pati Suñer, Entrenadora denier, va muntar una zona que va saber llegir molt bé el seu rival. Al descans es va arribar amb 26 a 36.

Després del descans, el Dénia Bàsquet va eixir en una defensa zonal que va esdevenir un greu problema per a les visitants. El Cap Mar Alacant es va oblidar de jugar amb els seus pivots i els seus percentatges de llançament van baixar considerablement. Les deniers van guanyar el parcial per (14-10).

En l'inici de l'últim quart, les alacantines van mantindre la seua defensa davant un equip local que no va acabar de llegir-la bé. A poc a poc les diferències es van anar reduint (48-50). Però les deniera, Laura Salort, a les files del Cap Mar Alacant, va encertar amb un triple i una posterior cistella que va donar aire al seu equip, (49-55).

Laura Salort jugadora del Cap Mar Alacant

La jugadora local, Tote Sapena, Es va carregar l'equip a l'esquena i va aconseguir posar per primera vegada per davant a les denieres mancant 3 minuts per al final (56-55). La defensa zonal deniera es va convertir en un parany en què van caure les visitants, ja que es van oblidar del joc interior on estaven sent superiors.

Es va entrar en l'últim minut del partit, amb avantatge local (58-55) i un cop més l'atac de les alacantines va acabar en un llançament exterior que van fallar. El posterior atac denier terme en una cistella de Tote Sapena, la millor del partit sense cap discussió que va posar el definitiu 60 a 55.