El DBC SUMA 1r Nacional va perdre davant l'Altea i disputarà la fase de permanència

21 de març de 2022 - 13: 37

Dénia Basquet SUMA Senior Masculí 1r Nacional no va poder aconseguir el triomf divendres passat en el desplaçament a Altea (82-64). Amb 18 punts de diferència al marcador ia falta de només una setmana per al tancament de la primera fase, va perdre les opcions de jugar la fase d'ascens a la Lliga EBA.

L'equip no va arrancar tot el que encertava el partit, i els primers avantatges van ser per als amfitrions. Les diferències no eren grans, i encara que feia la sensació que podíem donar-los abast, arribàvem al descans deu punts per sota.

En només tres minuts després de la represa els de Bernardo Sanz capgiraven el resultat posant-se un punt per davant al marcador. Seria, però, el punt d'inflexió de la trobada.

Altea sabia la importància del resultat per acabar de consolidar la classificació per a la fase d'ascens, i la seua reacció va ser implacable endossant-nos un parcial de 20-0 que decidia el resultat quan encara restava un quart per jugar.

Tot i que l'equip ho va intentar fins al final, els de casa no van donar opció a la remuntada i es van emportar una victòria valuosa que els atorga la tercera plaça del grup. Destacar el debut a la categoria de Manu González, jugador del sènior preferent, que va tindre una destacada actuació.

Contra Ontinyent

Diumenge l'equip DBC SUMA Senior Masculí 1r Nacional rebia a Joan Fuster Ontinyent, equip colíder de la classificació davant qui no va poder aconseguir sumar una nova victòria (51-77).

L'objectiu dels de Bernardo Sanz era aconseguir un triomf que els apropés a la cinquena plaça de la classificació final, posició que concedeix tres punts per arrancar la fase de permanència.

Els visitants es van mostrar molt superiors en l'arrencada del partit, sumant al seu encert i superioritat física els nostres baixos percentatges ofensius i la manca de concentració en defensa, que no van fer res més que restar confiança.

Això posava les coses encara més difícils davant un rival tan sòlid, a qui al final del primer període calia alçar-li quinze punts d'avantatge.

La reacció va arribar al segon període. La rotació de jugadors a la pista que ordenava Bernardo Sanz donava un altre aire a l'equip, que se situava en pocs minuts a sis punts del rival.

Però Ontinyent es va saber tornar a ordenar i ens va castigar des del perímetre i en el rebot, recuperant de nou terreny en arribar al descans que va aconseguir amb avantatge de catorze punts.

Els nostres ho van continuar intentant durant tota la segona part però no van trobar la continuïtat en un mal dia ofensiu.

Accelerats moltes vegades excessivament, generem un desequilibri en el rebot i el balanç defensiu que no ens va beneficiar. La pèrdua de la paciència amb l'arbitratge va acabar per facilitar que els nostres rivals consolidessin el seu avantatge, i fins i tot l'incrementessin fins a assolir el final del matx.

L'equip tancarà aquesta setmana la seua participació a la primera fase de la lliga amb un doble enfrontament. Divendres rebrà a Joan Fuster ADESAVI en partit ajornat al seu dia, i dissabte es desplaçarà a l'última jornada al pavelló d'Enguera. Un triomf garantiria la cinquena plaça del grup, que ara és l'objectiu que perseguixen els nostres joves jugadors.

Sènior Masculí Preferent

El Senior Masculí Preferent va tallar davant d'Alberic una ratxa de cinc derrotes consecutives en aconseguir un important triomf (65-58), que ens anima i recarrega de forces per encarar la recta final de la competició.

La eixida en tromba del primer quart, que vam finalitzar disset punts a dalt, ens va proporcionar a més d'una gran confiança, un avantatge suficient per poder administrar durant la resta del partit.

Alberic va anar entrant en partit en el segon i tercer períodes deixant clar que no es rendirien fàcilment, sabedors de la importància del partit de cara a la permanència.

A l'últim període vam saber contindre les seues constants aproximacions, facilitades, en part, per les nostres pèrdues de pilota. Tot i això l'equip va tirar d'experiència i va saber competir perfectament, mostrant-se molt sòlids en els últims minuts per aconseguir un patit triomf que ens fica de ple en la lluita per la permanència a la categoria.

Junior Femení Preferent

L'equip Junior Femení Preferent es va desplaçar a la pista d'UBF Torrent el passat dilluns 14 de març amb només set jugadores a causa de les nombroses lesions, per disputar un partit molt dur davant un rival que va defensar molt fort des del minut u, davant el que es va vendre malgrat tot molt cara la derrota (65-53).

El seu potent inici de partit ens va superar completament arribant a tindre les de Juan Luis Pérez i Soufyane Sadoki la temptació de abaixar els braços i rendir-se abans d'hora.

Però vam ser pacients i després de contindre-los al segon quart, vam saber esperar el nostre moment que arribaria després del descans.

Vam començar la segona part sense nervis i és quan de debò es va poder veure el joc. Igualem la intensitat de les nostres rivals i aconseguim superar-los en el parcial del tercer període per un punt, cosa que ens va fer anar cap amunt tot el que quedava de partit, que va ser magnífic.

Defensant dures, dominant els rebots i corrent ràpids contraatacs, vam fer saber a les nostres rivals que no es portarien una victòria fàcil, guanyant-los l'últim període per deu punts de diferència. La jugadora Cadet Manal Douah va fer el seu debut amb l'equip amb una notable actuació.

cadet Femení

Les noies de l'equip Cadet Femení DBC 06 van tirar endavant el seu incòmode compromís a Alacant, on van derrotar Montemar San Blas jugant un bon matx (40-56), reforçades per quatre jugadores infantils.

El partit venia marcat per la inoportuna data assenyalada per a la disputa, sent l'únic equip de tota l'Escola que es veia forçat a jugar en plena setmana fallera.

Amb absències i amb poc entrenament en els darrers deu dies, iniciem el partit un poc insegures en defensa i amb falta de fluïdesa en atac.

Tot i això vam anar entrant en dinàmica i vam aconseguir distanciar-nos de les nostres rivals, obrint un marge al descans de quinze punts, que després vam ser capaços de defensar en una segona part molt travada, que va tindre moltes interrupcions.

Agrair l'esforç realitzat per totes les famílies per estar presents en aquesta trobada de la qual sortim reforçades a la primera plaça del grup, i amb la vista posada a les eliminatòries pel títol de la categoria 1r Zonal.