DBC SUMA venç Oliva mentre que el Sènior Femení no aconseguix la victòria a Benidorm

05 de febrer de 2024 - 09: 41

Aquest cap de setmana Senior Masculí Nacional va eixir victoriós davant un CB Oliva que no se'n va anar en cap moment del partit, exigint als jugadors donar el nostre millor nivell per aconseguir derrotar-los.

Es tracta d'un moment important per al grup que dirigeix ​​Eduardo Clavero, que afrontarà el darrer terç de la competició amb totes les opcions d'entrar a les eliminatòries d'ascens a la Lliga EBA, però sense poder deixar de mirar els equips que el perseguixen i barallen per la permanència.

Després d'un primer període igualat, l'equip va jugar un dels millors quarts de la temporada aconseguint, especialment amb la seua defensa, un parcial de 22-04 que pràcticament decidia el partit.

Tot i això, l'avantatge aconseguit en arribar al descans (38-17) no va continuar creixent a la segona part fruit de l'encert i insistència dels visitants, que en el quart període van arribar a baixar de la barrera dels deu punts de desavantatge.

La reacció dels deniers no es va fer esperar posant de nou les coses al seu lloc, tancant la trobada sense donar peu a cap sorpresa.

D'altra banda, l'equip ha perdut aquesta setmana dos dels seus components. Paolo Adolphi i Jordi Ruiz, tots dos per motius professionals, han deixat la dinàmica de l'equip, tot i que no suposa cap adéu definitiu.

Per contra el Sènior Femení no va poder tirar endavant el matx davant CB Benidorm malgrat que les jugadores van posar tot de la seua part per intentar aconseguir-ho.

El xoc va arrancar amb molt de ritme per part dels dos equips. Les defenses es van imposar amb claredat als atacs fent molt complicat sumar punts a les dues parts del camp.

Les locals van saber treure millor profit d'aquesta dinàmica gràcies a la seua estatura més gran per lluitar sota els cèrcols, ia l'encert en els moments determinants d'un xoc de baixa puntuació.

El grup de Juan Luis Pérez ho va intentar tot, arribant a l'últim període amb opcions de guanyar el partit, però la falta de punteria al llançament exterior i la dificultat per anotar dins de la seua zona el va arrossegar a la derrota.

L'equip descansarà la setmana que ve situat a dues victòries de la quarta plaça de la classificació, que li atorgaria l'accés a les eliminatòries d'ascens a 1r Nacional.

Però ho farà sense oblidar que en el seu primer any a la categoria, el més important és mantindre la distància amb els equips que el perseguixen per així assegurar la permanència.

Pel que fa al Sènior Masculí Preferent, el DBC va caure davant de l'Algemesí. L'equip arribava amb molts problemes físics però amb l'ànim molt alt per intentar posar les coses difícils als valencians.

Des d'un principi van arrancar el matx sense complexos, jugant de tu a tu a un fort rival, a qui pensaven oposar tota la resistència possible als seus punts forts ofensius.

Durant bona part de la primera meitat de partit la fluïdesa en atac els donava als deniers el control de la situació, tancant el primer parcial cinc punts amunt per arribar després al descans amb desavantatge de quatre (30-26).

Però com es podia esperar, els amfitrions no havien mostrat tots els seus recursos i van canviar la dinàmica del partit quan van plantejar una defensa tancada que ens va costar molt superar.

A mesura que transcorrien els minuts només la defensa els mantenia al matx, costant-los moltíssim seguir sumant punts en atac tot i que no van deixar mai d'intentar-ho.

Un cop més van demostrar que poden competir contra qualsevol rival, però han de ser més constants al llarg de tots els partits per assolir les victòries que calen per conservar la categoria.