DBC Suma anota dues victòries aquest cap de setmana i s'imposa al derbi comarcal contra Xàbia

26 de febrer de 2024 - 10: 22

El cap de setmana passat va tindre lloc el primer derbi comarcal a 1a Divisió Nacional entre el Joventut Xàbia y Dénia Bàsquet SUMA. Un matx dolç per als deniers que es van imposar al marcador fora de casa. Així, van aconseguir un resultat de 69-77 al final del partit.

Des de l'inici, l'equip dirigit per Eduardo Clavero va agafar la davantera, destacant per la defensa i el domini en el rebot, cosa que els va permetre tancar el primer quart amb un avantatge de set punts (11-18) que van mantindre durant tot el partit.

Tot i la determinació mostrada per Joventut Xàbia durant el segon quart, reduint la bretxa al marcador, el Dénia Bàsquet es va mantindre ferm, arribant al descans amb un avantatge de nou punts (27-36). Darrere seu, l'equip visitant va consolidar el seu domini, destacant per la seua precisió en els tirs triples, fet que els va portar a un avantatge de més de vint punts en el tercer període.

Tot i l'esforç dels amfitrions a l'últim quart, aconseguint retallar distàncies, no va ser suficient per revertir el marcador. Tot i així, tots dos equips van brindar un excel·lent espectacle esporteu, amb una competència destacada per part de les dues esquadres.

DBC SUMA 1r Nacional davant de l'Albubasket

En el seu segon enfrontament del cap de setmana, l'equip Senior Masculí 1r Nacional del Dénia Bàsquet Club va aconseguir una victòria contundent davant d'Albubasket, amb un marcador final de 73-57, reafirmant així el seu excel·lent moment a la temporada.

El partit revestia una doble importància per a l'equip dirigit per Eduardo Clavero. En primer lloc, la victòria permetia consolidar-se entre els vuit primers llocs de la classificació, posicions que atorguen accés a les eliminatòries d'ascens, en una etapa crucial de la lliga regular. A més, representava una oportunitat per distanciar-se d'un rival que prèviament els havia vençut al seu propi terreny a la primera volta.

Des de l'inici del matx, els jugadors del Dénia Bàsquet Club van mostrar una determinació notable, desplegant un joc d'alt nivell en les dues fases del joc. Això es va reflectir ràpidament al marcador, on van aconseguir obrir una bretxa que només va poder ser continguda per Albubasket en els últims moments del primer període (23-16).

El segon quart va resultar més equilibrat, amb un intercanvi de cistelles que va mantindre la diferència pràcticament intacta en arribar al descans (39-31). Tot i això, després del recés, Dénia Básquet va tornar a la pista amb renovada energia i precisió, desbordant Albubasket en defensa, rebot i encert, ampliant l'avantatge fins a aconseguir una bretxa de vint punts.

Tot i els esforços d'Albubasket per acostar-se al marcador durant els últims deu minuts, el Dénia Bàsquet Club va mantindre el control del joc, permetent fins i tot la participació de tots els seus jugadors a la recta final. Lamentablement, el partit també va deixar la lesió de turmell de Nacho Ots, a qui desitgem una ràpida recuperació.

Senior Femení Autonòmic perd davant CDSC Godella

Per part seua, l'equip Senior Femení del Dénia Bàsquet Club va enfrontar el líder invicte del grup i favorit a l'ascens, CDSC Godella, en un partit que va mantindre en suspens els espectadors fins a l'últim segon.

L'inici del matx va veure les jugadores visitants, CDSC Godella, prendre un avantatge primerenc, aprofitant la inseguretat inicial de les locals per establir una bretxa significativa al marcador en finalitzar el primer quart (7-21). Tot i això, l'equip local, dirigit per Juan Luis Pérez, es va aferrar a una sòlida defensa i va començar a trobar el seu ritme en el segon període, fent que les rivals se sentissin incòmodes i lluitant per reduir el desavantatge.

Tot i arribar al descans amb una diferència similar al marcador, les jugadores del Dénia Bàsquet Club van mostrar determinació després del descans, aconseguint retallar la bretxa per primera vegada a menys de deu punts en finalitzar el tercer quart (31-40). En els darrers deu minuts, l'equip local va demostrar una actuació destacada, portant el partit al límit i apropant-se perillosament al marcador. Tot i els seus esforços i un joc ben executat, CDSC Godella va aconseguir assegurar la victòria amb determinació i treball dur.

Tot i el resultat, el Dénia Bàsquet Club va mostrar un joc sòlid i col·lectiu, amb totes les jugadores contribuint a l'esforç de l'equip i prenent decisions encertades a cada moment del partit.

Derrota del Sènior Masculí Preferent a Canals

En un enfrontament que va destacar per la intensitat defensiva dels dos equips, el Dénia Bàsquet Club es va enfrontar al CB Canals en un partit de la categoria Sènior Masculí Preferent que va acabar amb un marcador final de 59-44 a favor dels amfitrions.

Tot i un inici igualat amb intercanvi de cistelles que no donava indicis clars sobre el possible guanyador (14-10), va ser al segon període quan l'equip dirigit per Carlos Vila va cedir un avantatge que resultaria determinant. El Dénia Bàsquet Club va arribar al descans amb un desavantatge de tretze punts (36-23), que va resultar difícil de revertir al llarg del partit.

Tot i la persistent defensa i l'esforç en el rebot per part del Dénia Basquet Club, l'equip va tindre dificultats per sumar punts a la segona meitat del matx, cosa que va limitar les seues possibilitats de remuntar el marcador i competir per la victòria.

El partit va estar marcat per una destacada tasca defensiva per part dels dos conjunts, cosa que es va traduir en un marcador final relativament baix. Tot i el resultat advers, el Dénia Bàsquet Club va demostrar un sòlid exercici en defensa i continuarà treballant per millorar el seu rendiment en futures trobades.