Overwinning voor CFS Mar Dénia in de eerste competitiewedstrijd

20 september 2021 - 10: 25

Overwinning in de competitiestart van CFS Mar Dénia. CFS Mar Dénia reisde dit weekend naar de stad Novelda om het op te nemen tegen het lokale team CFS Racing de Novelda. De spelers van David Jaén Ze sprongen wat nerveus de baan op en in minuut 2 stond het 1-0 voor de lokale ploeg, na een verdedigende fout.

De Dianenses-spelers wisselden goede acties af met onnauwkeurigheden die typerend zijn voor een nieuwe ploeg aan het begin van de competitie. Twee minuten later scoorde Jordi Más na een goede collectieve actie de 1-1. Het waren moeilijke minuten waarin het lokale team met een meer ervaren ploeg keer op keer het doel besloop dat gisteren door Roque Simó werd verdedigd.

In de 9e minuut na een snelle counter was het 2-1. De Dianense-coach stopte het spel met een time-out om de dynamiek te veranderen en vanaf dat moment begon CFS Mar Dénia de druk te verminderen en het spel te domineren. In de 14e minuut, na een goede aanval op de vleugel, scoorde Jorge de 2-2 van buitenaf die door de lokale keepersploeg glipte zonder dat hij iets kon doen en twee minuten later, in een nieuwe aanval door het centrum, het was weer Jorge die de 2-3 scoorde.

Het team van Dianense nam de bal in bezit, met de beste kansen en met nog 1 te gaan
Minuut voor rust kreeg hij een dubbele strafschop om het verschil te vergroten, het einde van het eerste deel werd bereikt met als resultaat 2-3.

Het tweede deel was anders, zonder de aanvankelijke druk ging CFS Mar Dénia op zoek naar het lokale doel en in minuut 21 wist David de 2-4 te scoren. De aanvallen waren continu en de Dianenses hadden de beste kansen. In de 25e minuut na een snelle actie tegen Luis scoorde hij 2-5 en drie minuten later rondde Nico een briljante persoonlijke actie af met 2-6. Halverwege de tweede helft werd het bereikt en was de wedstrijd onder controle.

In de 31e minuut dichtten de lokale bevolking het gat, waardoor het 3-6 op het scorebord kwam te staan. Resultaat waarmee de wedstrijd eindigde, want hoewel er aan beide kanten kansen waren, kregen de Dianenses een nieuwe dubbele penalty die in de kruiskop crashte, Mar Dénia wist hoe ze de wedstrijd tot het einde moest beheersen.

De volgende dag rust CFS Mar Dénia en het zal pas zaterdag 02/10/2021 om 18:00 uur op dag 3 zijn, wanneer het Dianense-team debuteert voor hun fans en CFS Horadada ontvangt in het Gemeentelijk Sportcentrum.