Vega Torró met Vicente Llopis en De Juan namen het podium in de IV Gran Fondo de Oliva

13 oktober 2016 - 01: 00

Dianenses atleten, Vega Torró en Vicente Llopis, beiden van CA Franc Beneyto Runners en Vicent De Juan del Calygat, namen het podium op de “IV Great Olive Fund". Een race die over een afstand van 12.200 meter werd gespeeld, met als uitzondering een regen die de meer dan 520 deelnemers vergezelde.

De race was moeilijk vanwege de lengte van meer dan 10 km, vaker voor bij dit soort populaire races en de beklimmingen die de deelnemers tijdens de tour vonden.

De absolute winnaar van de test was de Gandian, Salva Gomar, die zijn grote vormmoment liet zien na zijn terugkeer naar de competitie. Gomar maakte een score van 42:07. De tweede plaats ging naar Juan Gimeno die binnenkwam met een tijd van 43:17. De derde om de finish te halen was Germán Zadowozniz met een record van 43:40.

In de damescategorie was de snelste, de pegolina, Carmen Sala met een record van 53:14. De tweede plaats ging naar Bea Morant met een tijd van 54:16 en de derde om de finish te bereiken was Violeta Gómez met een 55:17 mark.

Vega Torró op het Oliva-podium

Benadruk dat Vicente Llopis de finishlijn overschreed met een tijd van 47:30 als de beste in zijn categorie van veteranen E. In dezelfde categorie eindigde Vicent De Juan op de derde plaats met een 51:57 mark. Bij vrouwen moet worden opgemerkt dat Vega Torró de test afrondde met een prachtige tijd van 1: 00.09 waardoor hij tweede werd in de categorie Veteranen A.

Andere dianenses atleten die opvielen in de race waren, Fran López die vierde was in de senior categorie met een tijd van 45:31. María Ruiz bezet de vierde plaats in Veteranas A met een cijfer van 1: 02.50 en Araceli Chornet werd vierde in de categorie Veteranas C met een record van 1: 06.37.