Tweede nederlaag thuis voor Dénia Basquet tegen Novelda (68-71)

06 december 2012 - 00: 00

De tweede thuisnederlaag kwam voor het Senior Men's Autonomic-team Denia Basketball tegen een ander team uit de top van de competitie, Jorge Juan de Novelda (68-71).

Niets kan het team dat verloren tijdens de vergadering zijn twee belangrijkste referenties, Carlos Vila en Chus Ballesteros, zowel door verwonding en nog steeds de schuld was in staat om dingen zeer moeilijk rivaal zetten.

Na een zeer gelijkmatige start liet Jorge Juan's meer verdedigende uitvoering hem zijn ritme opdringen en zo de eerste voordelen op het scorebord behalen. Het Denia Basquet was niet comfortabel tegen een zeer succesvolle en snelle rivaal in de overgangen.

In het tweede kwartaal kon het tempo van de wedstrijd worden gewijzigd door defensieve veranderingen die de bezoekers hinderden. Zo kwam het tot rust met een negatief resultaat (33-38) waardoor het spel open kon blijven voor wat er daarna gebeurde.

Maar Novelda kwam heel helder terug voor de ring en razendsnel in zijn tegenaanvallen en breidde zijn voorsprong uit. De blessure van Carlos Vila en die van Chus Ballesteros maakte het moeilijker.

Het verschil werd uitgebreid tot een maximum van 17-punten voor bezoekers aan het begin van het laatste kwartaal (40-57). Toch trokken ze kaste en dianenses tekende een comeback van lof verdient die hebben geleid tot ontbreken van een minuut afronden met de gelijkmaker (65-65).

Hoewel hij zijn opties had, zondigde het Dianense-team van onervarenheid om de wedstrijd op te lossen en moest uiteindelijk overgeven aan Jorge Juan, die door 68 de winnaar was van 71.

Carlos Vila, een dieptepunt dat Dénia tijdens de wedstrijd beschuldigde.