P. Stilos Ràfol sloeg Benitatxell voor 0 naar 5 en kijkt naar de kopgroep

03 oktober 2019 - 10: 17

De derde ronde van de regionale zaalvoetbalcompetitie werd gespeeld, waar de overwinning van pater Stilos Ràfol tegen de debutant, Benitatxell, die won van 0 tegen 5 opvallend was. Het pand, vanaf het eerste fluitsignaal, kwam met sterke druk naar buiten, maar het geluk was niet aan hun zijde, omdat het team van Ràfol zeer goed verdedigde en perfect in het veld stond. Naarmate de minuten verstreken, verwijderde Ràfol de sterke druk van die van Benitatxell en had een aantal duidelijke kansen, maar kon het tegengestelde doel niet doorboren. De pauze werd bereikt met dezelfde eerste score.

Hierna veranderde het spel 180 graden. Het team van Ràfol haalde al zijn artillerie tevoorschijn en nam het spel volledig over, zonder de tegenstander te laten spelen, of zelfs duidelijk zijn gebied te bereiken. In de minuut slaagde 8 erin het scorebord in te huldigen en twee minuten later bereikten ze de 0-2. Na dit doel riskeerde het lokale team meer in de aanval, waardoor er duidelijke hiaten in de verdediging achterbleven, die gebruik maakten van Ràfol om nog drie doelen te bereiken.

Het was ook een interessant duel dat zich afspeelde in de top van het klassement, waar Náutica Pérez meer problemen had dan verwacht om Xaló te verslaan, die ze met het minimum versloegen in een zeer gelijkopgaande wedstrijd (2-1). Terwijl Casa Llobell de Ondara, dat dit jaar een zeer competitief team heeft en voor een of andere verrassing gaat zorgen, het rookie-team zonder problemen won Pescamar, die deze competitie net niet heeft ingehaald, met 6 tegen 1.

De meest gedenkwaardige wedstrijd werd gespeeld door H. Nou Romá en Bar Colom, die eindigde in een gelijkspel met 4-goals. De botsing begon heel goed voor bezoekers, want zij waren de eersten die op het scorebord vooruit kwamen. In navolging van het doel van Bar Colom, veranderde zijn rivaal het systeem en voerde zijn lijnen een beetje op, waardoor een sterke druk op het tegenovergestelde veld werd uitgeoefend, waardoor ze het spel begonnen te domineren door talloze gelegenheden te creëren die hun vruchten afwerpen, omdat ze erin slaagden om drie doelen voor de pauze.

In het tweede deel hadden de twee teams in de eerste minuten talloze kansen, maar het was Bar Colom die de verschillen verkleinde en de hoteliers op het scorebord benaderde. In de evenaar van deze tweede helft keerde Nou Romá terug om verder te gaan op het scorebord en toen het leek alsof de wedstrijd door de hoteliers werd bestuurd, verminderde Bar Colom in het midden van het veld de verschillen, waardoor hij in de wedstrijd kwam. Bij gebrek aan een minuut om te finishen bereikte Bar Colom het doel van de gelijkspel. Uiteindelijk, tafels in een spel van echte hartaanval tussen twee teams die ernaar streven om in de topposities van de tafel te staan.

Een van de andere wedstrijden die erg gelijk opgingen en in de slotfase werd beslist, was degene die werd gespeeld Balearia en Els Poblets. Uiteindelijk winst voor de bezoekers die hun kansen beter wisten te benutten (3-5). Zenner, die zijn kluisje nog niet heeft geopend, verloor met 1-8 van Ademar-Garmol, die, goed ingeburgerd in het veld, wist hoe hij zijn kansen moest benutten en de overwinning van de dag behaalde.

Een ander team, a priori, om bovenaan de tafel te staan, Bodegas Aguilar de Ondara, moest hard werken om de drie punten te pakken tegen de groep van Paidos Juvenil C, wat het hem erg moeilijk maakte. De overwinning was voor de ondarera-formatie met 3-0. Het rookie-team, Restaurante las Olas, versloeg Futsal Pedreguer gemakkelijk met 5-2.

De Pichichi-trofee wordt geleid door twee spelers met vijf doelpunten, Nautica Pérez David Arbona-speler en Els Poblets-speler Jesus Sánchez.