Mayca Sala was de winnaar van de 'VI Cursa de Nadal' in Xalò

27 december 2016 - 02: 00

Populaire atleten rusten niet, zelfs niet op kerstdata. Tijdens de laatste week van het jaar hebben ze een aantal populaire vluchten voor de boeg, ze staan ​​bekend als "San Silvestres". Voordat andere races welkom zijn op de Navidad. Een daarvan was degene die in Xalò werd gespeeld. Een proef die zijn zesde editie vierde met een goede deelname van lopers.

Mayca Sala op het podium met de winnaars

Voordat ze naar de koningin-test gingen, betwistten de kleinste hun carrière, volgens de categorieën met een andere lengte. In de straten van de gemeente heerste een geweldige atletische sfeer.

In de regerende race waar alle atleten in de absolute categorie waren geplaatst, maakte Youssef Ahatach vanaf het begin duidelijk dat hij, net als in de Dénia Halve Marathon, de dominator van de race was. Llebeig Athletics Club-atleet Javea, werd in het eerste deel van de test vergezeld door zijn clubgenoten, José Manuel García en Nizar Lakhlifi.

Youssef Ahatach kwam als eerste over de finish met een tijd van 11:05, gevolgd door José Manuel García met een tijd van 11:21. De derde plaats ging naar Nizar Lakhlifi met een record van 11:37. Ze kwamen op het podium en kregen een partij kerstproducten te zien.

Bij vrouwen was de beste de veteraan Dianense, Mayca Sala, van de Baleária Diànium Athletics Club, die opnieuw zijn kwaliteit aantoonde in een race die erg goed was voor zijn eigenschappen. Mayca domineert zeer goed de afstanden variërend van 1.500 tot 5.000, deze race had een lengte van 3.500 meter.

De tijd die Mayca Sala in doel stelde, was 14:24. De als tweede geklasseerde was Naila Pérez met een tijd van 14:44. Het podium werd gecompleteerd door Encarna Cardona met een record van 14:50