Marta Pérez en Óscar Fornés, medaillewinnaars in het 'Junior Regional Championship' van atletiek

04 juli 2017 - 07: 50

Regionale atletiek heeft nog steeds atleten van topniveau, zoals blijkt uit elk regionaal kampioenschap waaraan ze deelnemen.

Marta Pérez en Óscar Fornés, clubatleten Balearia Diànium, kom van een uitstekende prestatie in de Junior Regionaal Kampioenschap, een wedstrijd die plaatsvond op de blauwe baan in Valencia.

Bij de vrouwen op de 800 meter sprint kwam Marta Pérez als beste over de finish met een tijd van 2.32.94. Een geweldig merkteken dat voor Marta diende om de gouden medaille voor de afstand om haar nek te hangen. De tweede geklasseerde was Lidia Lacal, uit CA Silla, met een record van 2:33.78. De derde plaats op het podium ging naar Cristina Miguel, van Lynze Parla, met een tijd van 3:06.02.

Zijn teamgenoot en landgenoot, beiden geboren in Pedreguer, wonnen een lovenswaardige bronzen medaille op de 1.500 meter. Atleten uit verschillende categorieën namen deel aan deze test, maar alleen die van de juniorencategorie scoorden in het eindklassement.

Óscar Fornés eindigde op de tiende plaats in het absolute klassement, als derde beste junioratleet. De tijd van de atleet uit Pedreguer aan de finish was 5:01.93. De junior winnaar was Sergio Argul, van CA Valencia Esports, met een tijd van 4:06.93. De tweede plaats ging naar David Jiménez, uit CA Teixereta, die een tijd van 4:15.37 reed.

Beide atleten waren zeer tevreden met de behaalde resultaten, wat een stimulans is om hun tijden te blijven verbeteren.