Lichten en schaduwen in Dénia Básquet: overwinningen voor de damesteams en de Zonal

November 09 van 2020 - 12: 22

Tweede verplaatsing van de Senior Men's 1st National waarin ze opnieuw ver verwijderd waren van de overwinning, dit keer tegen Jorge Juan Novelda, eindigend met 87-56.

De slechte start veroordeelde de DBC voor de rest van de wedstrijd, waardoor de lokale bevolking te allen tijde heel kalm kon spelen door te profiteren van het gebrek aan defensieve spanning van de bezoeker en het gebrek aan ideeën en taaiheid in de aanval die op dit niveau nodig zijn.

Hoewel beetje bij beetje Dénia Basketball Hij kwam in het spel en toonde zijn ware potentieel, het was te laat om ernaar te streven het resultaat om te draaien.

De ervaring zal deze jonge groep zeker helpen om een ​​stap voorwaarts te zetten en hun vele deugden te weten te exploiteren, verdiensten die samen moeten komen met meer concentratie en vooral continuïteit om te kunnen concurreren met garanties in deze categorie.

Autonome Vrouwelijke Senior: Tavernes 56 - 62 DBC

Tweede overwinning voor de Senioren Dames tegen een sterke rivaal die het van begin tot eind erg moeilijk maakte.

Het eerste deel werd gekenmerkt door het gebrek aan doel en ritme van het spel bij de DBC-spelers. Tavernes, met keihard basketbal, deed in de rebound veel schade aan en kwam in de rust uit op een voorsprong van maar liefst vijftien punten.

Maar bij de herstart kwamen die van Dénia met zeer duidelijke ideeën, wetende hoe ze zich moesten aanpassen aan wat de game vereiste. Met een geweldige verdediging en veel geduld in de aanval, wisten ze de score om te draaien en een zwaarbevochten overwinning te behalen die de geest van het team versterkt.

Oliva-speler Raquel Laskawski maakte haar debuut in de wedstrijd en kwam dit seizoen als versterking bij de groep.

Senior Reu 1e Zonaal: DBC 81 - 66 CB Pego

De bezoekende ploeg kwam met veel inspiratie vanuit de driepuntslijn in de wedstrijd en maakte in het eerste kwart maar liefst vijf driepunters met vrijwel geen missers.

Dat niveau van succes, samen met zijn grotere vastberadenheid als het ging om het winnen van de verdeelde ballen, veroorzaakte een start op het scorebord die gunstig was voor zijn interesses en die halverwege het tweede kwartaal veertien punten bereikte.

De mannen van Carlos Vila waren echter geduldig en in de tweede helft waren ze in staat om de dynamiek van het spel te veranderen door de verdediging beter op de perimeter te fixeren, waaraan ze meer aanvallend succes toevoegden, dit keer door beter te profiteren van de overgangen die ze hadden. niet eerder gebruik van gemaakt.

Uiteindelijk kwamen ze punt voor punt terug en bleven uiteindelijk duidelijk op het scorebord achter dankzij een laatste kwart waarin ze de rivaal weinig opties gaven en zo een zwaarbevochten overwinning behaalden.

Junior Dames Niveau 2: DBC 54 - 51 CB Pego

Zegevierde tegen Pego in een wedstrijd waarin de Dianenses zich nooit op hun gemak voelden.

Ze hadden geen goede dag in het offensieve aspect, verspilden de ontelbare voordelen die ze behaalden en met een slecht percentage in de externe lancering. Die van Pego zegevierden ook in de strijd onder de ringen.

Alleen door de inspanning van iedereen in de verdediging toe te voegen en een geweldige houding op de baan te tonen, was het mogelijk om een ​​moeilijke en gelijkmatige wedstrijd te overwinnen die aan het einde ook gecompliceerd werd toen de bezoekers dichter bij het scorebord kwamen.

De groep heeft laten zien dat ze, ondanks de moeilijkheden die zich voordoen, samenwerkt en zo in staat is om verder te gaan met de problemen die zich voordoen.

Autonome Junior Reu: Horta Godella 96 - 45 DBC

De Dénia Básquet was zich ervan bewust dat voordat een van de aspirant-teams de laatste vier zou spelen, de regio ver onder de maat zou zijn qua niveau, tempo en intensiteit.

Het eerste kwartier zaten ze echter in de wedstrijd. Halverwege het tweede kwartaal (27-20) intensiveerden de lokale bevolking hun vaardigheden, waardoor de tekortkomingen aan het licht kwamen die hen momenteel op afstand houden in het spel.

Ondanks alles bleven ze het in de tweede helft proberen, zich bewust van de prijs die het spelen op dit niveau vertegenwoordigt, en profiteerden van elke minuut om te proberen te verbeteren, ondanks het steeds duidelijker wordende verschil in score.

Veel details te verbeteren in het team qua werking en natuurlijk op het speelveld in een beslissend jaar binnen zijn sportopleiding.

Junior Reu Voorkeur: DBC 04. 58-81 CBM Benifaió

De eerste periode begon met te veel punten in het voordeel van de rivaal en eindigde zo met een moeilijk kwartier om daarna te herstellen (12-35).

Vanaf daar begonnen de Dénia Básquet-spelers echter meer te produceren en minder punten toe te geven, bereikten een gelijkspel in de derde periode en wonnen de laatste met een score van 22-15.

Benadruk de goede houding waardoor ze vanaf het tweede kwartaal reageerden. Door verdedigend sterker te zijn, zullen ze een goed gevoel krijgen en meer van de concurrentie genieten.