De steengroeventeams van Dénia Básquet keerden succesvol terug naar de competitie

Januari 19 van 2018 - 00: 00

Na de kerstvakantie hervatte de basketbalfederatie van de Valenciaanse Gemeenschap de IR-competities waarin de jeugdteams van de Dénia Basketball. Het geluk voor sommigen van hen was ongelijk, ze behaalden overwinningen maar oogstten ook af en toe een nederlaag.

Dubbele nederlaag in bak tegen Ondara

In de categorie Preferred eindigde de dubbele jeugdconfrontatie tegen CB Ondara in een nederlaag. De meisjes zakten met 37 naar 33. Ondanks de nederlaag is de route van deze groep hoopvol, aangezien ze dit jaar alles doen wat ze moeten doen, categorisch vooruitgang boeken.

De jongens verloren met 56-40 in een goed spel met meer ritme, iets waar sinds het begin van het seizoen de nadruk op wordt gelegd. Ze wisten vier kwartalen met een voorsprong op het scorebord te spelen. Alleen bij de laatste twee konden ze door de lage score niet strijden om de overwinning.

Bij infantiel Voorkeur ongelijk geluk

De kinderen uit Dianense die in Preferente spelen hebben een zware nederlaag geleden tegen Valencia BC met 57 tegen 17. Ondanks dat ze een moeilijke week hebben doorgebracht met veel spelers met griep, hebben ze toch een aantal uitstekende minuten gespeeld op het veld van de Alquería del Basket de Valencia tegen een van de duidelijke kandidaten om de titel te winnen. De Valencianen hadden de deelname van vijf spelers die onlangs overkwamen van de Kampioenschap van Spanje van autonome selecties in volle vorm.

De kinderen behaalden een belangrijke overwinning door CB Innova Mutxamel te verslaan met 31-52. Spel gespeeld op hoog niveau door de Dianenses die in dit kampioenschap zeker de vruchten zullen plukken van geweldig werk ondanks de resultaten die ze hebben verzameld sinds ze begonnen met trainen om de aanval voor te bereiden op niveau één medio augustus. Ze voegden een overwinning toe die geapprecieerd wordt en die dient om een ​​groep te maken.

Triomf voor de Preferred Cadets

Het cadettenteam van de Preferente dames behaalde een zwaarbevochten overwinning door CB Jorge Juan Novelda met 33 tegen 44 te verslaan. Een wedstrijd waarin het voordeel bijna altijd voor de lokale bevolking op het scorebord stond. Met nog maar drie minuten te gaan, wisten de Dianenses terug te komen om te zegevieren in dit altijd moeilijke veld met een geweldige basketbalsfeer op de tribunes.

Ook een balsamico-overwinning die ongetwijfeld te danken is aan het werk dat tot nu toe dit jaar is verzameld, ondanks de resultaten die zijn behaald in de eerste fase van niveau 1, die de wijsheid hebben gehad om altijd met de beste instelling te leven.

Nederlaag voor de regionale cadetten

Het cadettenteam dat in de regionale categorie speelt, verloor van Lucentum Alicante met 62 - 73. Lucentum baseerde hun overwinning op hun beheersing van de rebound en op de grote defensieve intensiteit die gedurende de hele wedstrijd werd behouden. Die van ons compenseerde de minderwaardigheid op fysiek gebied, zoals altijd gebaseerd op talent dat hen de hele eerste helft in leven hield en bij de rust slechts vier punten achterstand op het scorebord bereikte.

De sterke start in het derde kwart van het Alicante-team leek het resultaat in hun voordeel te breken door een voorsprong van veertien punten te openen. Zoals altijd vochten de Dianenses echter tegen het onuitsprekelijke om terug te keren naar het spel, waarbij ze in de laatste periode een maximum van zes punten bereikten zonder een reële mogelijkheid te hebben om dichterbij te komen deze keer.

Het was een geweldige wedstrijd die op hoog niveau werd gespeeld door de twee teams in dit Autonome Kampioenschap waarin de acht beste Cadet-teams uit de Valenciaanse Gemeenschap zijn.