Laurence Rastell was de beste veteraan B in de National Snowshoeing

10 maart 2020 - 14: 35

De atleet Laurence Rastell, behorende tot de Athletics Club Balearia Diànium, is zojuist uitgeroepen tot winnaar in Veteranas B of Snowshoes. Een wedstrijd die plaatsvond in het Picos de Europa National Park, een uniek evenement waarbij de beste specialisten in deze specifieke sport aanwezig waren.

Laurence Rastell maakte een geweldige carrière. Het eindigde als de beste in zijn categorie Veteranen B, met een totale tijd van 1.27,46 die duidelijk zijn meest directe vervolger, Elena Fuertes, overtrof die met een record van 2.07,34 de finish inging.

De absolute vrouwelijke winnaar was Lucía Ibáñez, de atleet van het Cantabrische team dat eindigde in 1.10,03. De tweede plaats ging naar Helena Rodríguez del Guayota Trail met een record van 1: 26,14. De derde plaats werd ingenomen door Ana Cayón van het Cantabrische Nationale Team, met een cijfer van 1: 17,25.

De vrouwelijke test had een geweldig niveau. Lucia Ibáñez is niet tevergeefs de huidige nummer twee in de wereld, dus vervulde hij zijn rol als favoriet om de nationale titel die hij had opnieuw te valideren.
Er was een deelname van 125 atleten tussen mannen en vrouwen die na de laatste sneeuwval een veiligere alternatieve route van 9,5 kilometer moesten afleggen, met 440 positieve hellingen. Een rondreis langs dezelfde route en een lus in de evenaar van de race, waarbij je de prachtige plekken van de Picos de Europa binnengaat.