De UD-kanalen bonden de 90-minuut gelijk tegen de CD. Dénia (1-1)

April 13 van 2014 - 08: 55

De UD. Canals had het geluk een wedstrijd die hij tot minuut 90 had verloren gelijk te trekken tegen a CD. Dénia wat weer een goed beeld gaf. Door het gelijkspel met één blijven de zwaarden aan de top met nog vijf dagen te gaan voordat de competitie eindigt.

De wedstrijd gespeeld in het veld van Quatre Camins de Canals begon zonder een duidelijke dominator. De eerste kans van de wedstrijd was van Denia. Faye kwam het gebied binnen maar schoot losjes en Jorge Martínez kon de bal wegwerken. Minuten later wist Canals te scoren met een schot van Ramonet dat Maxi in hoekschop kaatste.

In de 25e minuut kwam de controversiële actie van de wedstrijd. De scheidsrechter signaleerde de transfer van een lokale speler naar zijn keeper, een actie waartegen de lokale spelers hevig protesteerden. De indirecte vrije trap was een bordactie en Faye schoot en de bal gleed door de barrière en ging over de doellijn, waarmee de Dianenses op voorsprong kwamen

De wedstrijd was zeer gespannen en de vonken vlogen over in elk geschil om de bal. Beetje bij beetje werd de sfeer warmer. Toen de scheidsrechter de weg wees naar de kleedkamers, ontstond er een kleine haak tussen spelers van beide teams die de majors niet bereikten.

De UD. Canals kwam in de tweede helft klaar om de score om te draaien. De eerste gelegenheid kwam met een vrije trap van Jose Manuel die Maxi redde. Minuten later assisteerde Jose Manuel Santi, maar zijn schot ging naast. De lokale bevolking probeerde het met verschillende aankomsten, maar de bezoekers waren goed verdedigend en veilig geplaatst.

Toen alles gedoemd leek, haalden de grachten nog een laatste adem uit. In minuut 90 kopte Gail een hoekschop van Santi binnen die de stand op 1-1 bracht.

Na dit gelijkspel gaat Dénia met zestig punten verder in promotie-promotieposities en na Pasen krijgt het bezoek van Contestano.

UD Canals: Vicente Mas, Machi (Dani Calvo 70'), Chico, Jorge Martínez (Gail 45'), David Agustí, Bonet, Santi, Marc, José Manuel, Ramonet en Voro (Andreu 79').

CD Dénia: Maxi, Paco, Alex, Cristian, Gervasio, Heredia (Manu 65'), Panucci, Ferrán, Brian, Michael (Ricki 84') en Faye (Carlos Ribes 46 ').

Doelpunten: 0-1 Faye (25'), 1-1 Gail (90').

Scheidsrechter: Gonzalez Peris op de vleugels geassisteerd door García Calabuig en Sanchis Cambra. Berispingen voor de lokale bevolking van Machi, David Agustí, Bonet, Marc en Gail, en voor de bezoekers van Michael, Faye en Ribes.