De eerste nederlaag voor Garbi Dénia kwam voor zijn maximale rivaal, de Maristas Alicante (21-25)

Januari 17 van 2019 - 12: 18

De Maristas Alicante braken het onverslaanbare Garbi Dénia door hem met 21 tegen 25 te verslaan in de clash die werd gespeeld in het Dénia-paviljoen.

In de eerste helft was er een wedstrijdbegin gecontroleerd door het lokale team dat aanvallender succesvoller was dan zijn rivaal. Na een paar minuten lokale controle was het een goede comeback van de bezoekers, die wisten te profiteren van de fouten in de aanval van de lokale bevolking. Dit verkleinde de score weer met afwisseling in de voordelen van niet meer dan één doelpunt van het ene team en het andere. In het slotstuk van de eerste helft waren het opnieuw de Dianenses die het meest succesvol waren en daardoor gingen ze met een kleine voorsprong de rust in, 14 tegen 13.

In de tweede helft begonnen de mannen gecoacht door David Salanova erg goed en sloegen een flink gat op het scorebord, met een voorsprong van vier doelpunten. Maar beetje bij beetje raakten de bezoekers gevestigd in hun spel tegen een Garbi Dénia die te veel aanvallende fouten maakte. Verschillende strafschoppen werden verspild, waarbij enkele duidelijke een-op-een acties die de lokale bevolking niet kon oplossen, mislukten.

De dianenses wijdden zich aan het bieden van individuele oplossingen in plaats van meer het collectieve spel en de hulp te gebruiken. Sommige lokale spelers waren niet erg succesvol en dit leidde ertoe dat ze hun eerste nederlaag van het seizoen in de competitiecompetitie leden, waarbij ze met 21-25 verloren.

Ondanks de eerste nederlaag zijn de Dianenses nog steeds de leiders en behouden ze 6 punten in vergelijking met de tweede plaats, Maristas Alicante.