Belangrijke triomf van de Dénia Basquet junior tegen de machtige Gandía (70-61)

November 15 van 2012 - 00: 00

Het juniorenteam van Dénia Basquet brak hun reeks van twee opeenvolgende nederlagen en maakte een goed spel om Gandia Basquet te verslaan, door 70-61.

Overwinning van grote verdienste omdat het Gandia-team ongeslagen was aangekomen in Denia en bestond uit een generatie getalenteerde spelers, aangezien ze bij kinderen tweederangs waren in de Valenciaanse Gemeenschap en de derde twee jaar later in cadetten.

In de eerste momenten, de spelers van de Denia Basketball ze gaven een hoog spelritme, naast een goede defensieve aanleg, die de gewenste resultaten opleverde, 17 naar 9 na de eerste tien minuten.

In het tweede kwart probeerde Gandia de wedstrijd binnen te gaan, in een poging het spel in balans te brengen. Maar ik verlaag het voordeel van Denia niet die met tien voordeelpunten tot rust kwam na een triple geconverteerd door Edu, 34 naar 24.

In het derde kwartaal opende een nieuw deel van 10 naar 2 voor de dianenses de verschillen. De Gandia gedwongen om een ​​verandering in verdediging aan te brengen. Een mand van Joan en een andere van Edu sloten de kamer af met 56 naar 39.

In het laatste kwartaal verbeterden die van de Safor hun spel door de hand van Carlos Monteagud (het beste voor de Gandia zonder twijfel, 19-punten). De verschillen waren snijdend, hoewel de Dianense overwinning nooit in gevaar was. Aan het einde van de wedstrijd scoorde 70 61.

Een triomf die de Denia toestaat om in het hogere midden van de tafel te staan ​​en een goede start van de competitie bevestigt.
Een ander goed nieuws was de terugkeer van Alex Codina die al een paar minuten had en beetje bij beetje lijkt hij binnenkort volledig hersteld te zijn.

Op zaterdag bezoeken de 18: 30 de dianenses op het circuit van de leider van de Valenciaanse gemeenschap, Valencia Basquet. Een team dat lijkt te spelen op een niveau ver boven de anderen.
In Dénia speelden ze en scoorde: Alex (4) Ruben (8), Francesc (19), Edu (9), Marc (4), Rober (17), Joan (2), Sergio (4), Lucas (3) John (-), Michael en Patrick.