Geweldige rol van de Dénia Básquet-teams in het 'Zarabasquet Cup Ciudad de Amposta-toernooi'

April 04 van 2018 - 10: 51

Tijdens de Goede Week vijf teams uit de jeugdopleiding Dénia Basketball namen deel aan de "Zarabasquet Cup City of Amposta-toernooi", die werd gehouden in Amposta. Benadruk de grote rol van alle Dianense-sets, hoewel de teams van de cadettencategorieën een speciale vermelding verdienen.

De mannelijke cadet winnaar van het toernooi

Het mannelijke cadettenteam werd uiteindelijk de winnaar van het toernooi in deze categorie. Dit team begon met een overwinning in de groepsfase van B. Cantaires met 77 tegen 39. In de tweede wedstrijd versloegen ze La Salle M. met 82 tegen 88, in een geweldige wedstrijd. In de laatste wedstrijd zegevierden ze vrij duidelijk tegen Sa Cabaneta met 39 tegen 80.

In de wedstrijd van de grote finale plaatsten ze La Salle A, met 53 tegen 49, in een botsing gekenmerkt door de enorme gelijkheid die bestond tussen de twee teams. Uiteindelijk viel de overwinning volkomen terecht aan de kant van Dianense. Alle spelers waren zeer tevreden met het behalen van de titel van kampioen.

De cadetten waren finalisten

De meisjes van de cadettengroep konden het succes van de jongens niet herhalen, toen ze in de finale tegen Mendillorri met 49 tegen 73 vielen. Het traject van dit team tijdens het toernooi was succesvol. In de vorige fase wonnen ze van Mendillorri Egües met 76-17. In de tweede partij wonnen de Dianenses van B. Cornellá met 30-54.

In de kwartfinale versloegen ze in een goede partij Sant Nicolau met 55-50. In de halve finale troffen ze opnieuw B. Cornellá, die ze opnieuw versloegen met 31-42.

De kinderen eindigden op de vijfde plaats

Het kinderteam van de jongens eindigde het toernooi op de vijfde plaats, met een traject waarin ze in de eerste clash tegen B. Cornellá verloren met 8 tegen 64. Het team wist zich te herstellen van die uitgebreide nederlaag en versloeg CB Amposta met 13 tegen 63 De Dianenses konden de slotfase niet in, toen ze tegen Torrelodones met 31 tegen 83 onderuit gingen.

In de troostfase versloegen ze Sa Cabaneta met 66-16 en in de strijd om de vijfde en zesde plaats wisten ze San Viator te verslaan met 42-51.

Vierde plaats voor het vrouwelijke kinderteam

Een grote rol werd gespeeld door de leden van het dames-kinderteam die de wedstrijd op de vierde plaats eindigden. In de vorige fase versloegen ze CB Amposta standaard en later Valle de Eqües met krap 44 tegen 43.

In de kwartfinale versloegen ze UPB Gandía met 46-38.In de halve finale verloren ze van Valencia Básket met 41-38, waardoor ze niet in de finale konden spelen. De Dianenses streden om de derde en vierde plaats en verloren van Joviat Manresa met 28-31.

Tiende plaats voor de jongen

In de jeugdcategorie eindigde het Dianense-team op de tiende plaats. In de vorige fase verloren ze van La Salle M met 100 tegen 44. Daarna kwam er weer een tegenslag tegen Torrelodones met 26 tegen 73. Ze konden B. Cantares niet verslaan tegen wie ze vielen met 59 tegen 45. De laatste nederlaag van de vorige fase kwam tegen Valencia Basket van 25 tot 50.

In de troostfase streden ze om de negende plaats, die ze niet konden bereiken toen ze vielen op CB Amposta 72-21.

Alle onderdelen van de Dianense-expeditie hebben de deelname aan dit sportevenement positief gewaardeerd. Ze konden genieten van buitengewone sportfaciliteiten zoals het Technification Center, met 64.000 vierkante meter. Waar er 10 overdekte banen in dezelfde straat zijn en met aanvullende diensten.

Bovendien genoten alle teams van een verblijf in het Amposta Parc-complex, een ruimte gewijd aan vrije tijd en vrije tijd met meer dan 500 zitplaatsen. Het is een moderne residentie met kamers voor 2,4,6 en 8 personen met eigen badkamer. Er zijn ook 20 basketbalvelden buiten en vele andere sportfaciliteiten, dus ze bevonden zich in een ideale omgeving.