Geweldig debuut van het Valenciaanse Boys 'National Team in het nationale team

Januari 04 van 2017 - 00: 33

In Huelva wordt het kampioenschap van Spanje van autonome selecties gehouden in de categorie kinderen en cadetten. Het debuut van het Valenciaanse kinderteam bij zowel meisjes als jongens had niet beter gekund.

Het heren-kinderteam was de eerste die zijn triomfen vrijgaf na het verslaan van Aragón met 70-72.In het team onder leiding van Xabi Albert was Dianense aanwezig, Pablo Castera stond in de basis vijf. De Valencianen kregen de kans om de wedstrijd in enkele fases te breken. De handen gooiden ondanks een achterstand op het scorebord de handdoek niet in de ring en wisten de verschillen te herstellen. Het laatste stuk van de clash was spannend, hoewel het succes van de vrije trappen de Valencianen in staat stelde om hun eerste overwinning toe te voegen.

Xavi Albert geeft instructies aan Valenciaanse kinderen

De twee Dianense spelers van deze selectie hadden de volgende nummers; Pablo Castera speelde 29 minuten waarin hij 4 punten scoorde, 4 rebounds pakte, 5 assists gaf en eindigde met een score van 5 punten. Iván Alexandrov van zijn kant speelde iets meer dan 2 en een halve minuut waarin hij niet scoorde.

Triumph tegen de Selectie van Murcia door 74 tot 63

In de middagsessie versloeg het Valenciaanse kinderteam Murcia met 74-63, een overwinning die de aanwezigheid van het Valenciaanse team in de Special-groep verzekert bij het volgende nationale kampioenschap. De Valencianen moesten flink spartelen tegen een tegenstander die het eerste kwart op achterstand eindigde (27-15). In het tweede bedrijf kwam hij terug en bereikte de pauze met gelijkheid op 35.

In het derde kwart werd de gelijkheid behouden, maar door het grotere succes van de Murciërs bereikten ze de laatste tien minuten met een voorsprong van 2 punten (58-60). In het laatste kwart vond het team van Albert zijn beste bolwerk in Pierre Sene. Zijn kracht onder de hoepels was merkbaar, waardoor de Valencianen met 74-63 konden winnen.

In deze wedstrijd bracht Iván Alexandrov amper 30 seconden door op het veld. Terwijl Pablo Castera 31 minuten speelde waarin hij 5 punten scoorde, 4 rebounds pakte, 2 assists gaf en een waardering had van 2 punten. De beste van het Valenciaanse nationale team was Pierre Sene die 25 punten scoorde, 25 rebounds pakte en een PIR van 48 toevoegde.

De volgende wedstrijd voor de Valencianen is vanmiddag om 15 uur tegen het machtige Madrid.

Triomf voor Dani Pérez met het Cadet-team

Het Valenciaanse cadettenteam debuteerde in het toernooi, met een overwinning tegen het Cantabria National Team met 68 tegen 46. Vanaf de eerste pauze namen de Valencianen onder leiding van Óscar Retortillo de leiding over het spel en op het scorebord. Bij de rust hadden de Valencianen een voorsprong van 7 punten (30-23).

Valencian basketbalcadeauselectie

In de tweede helft was de output van de Retortillo-jongens erg intens en wisten ze het spel te breken. Beetje bij beetje werden de verschillen groter om uiteindelijk gemakkelijker te winnen dan verwacht, 68 tegen 46.

Een van de uitstekende spelers was de dianense, Dani Pérez die bijna 24 minuten op de baan stond, waarin hij 8 punten scoorde, 9 rebounds pakte, 1 assist gaf en 7 ballen wist te stelen. Zijn uiteindelijke beoordeling was 15, waarmee hij de op een na hoogst gewaardeerde speler in het Valenciaanse team was, na Alejandro Ortega, die een beoordeling van 16 had.

De volgende wedstrijd voor het Valenciaanse team is vanmiddag om 19 uur tegen het Catalaanse nationale team.