De Garbi Dénia wordt derde na het verslaan van BM Rojales (37-21)

Januari 23 van 2017 - 00: 00

Ga zo door met de goede reeks voor hem Garbi Dénia dat zich na een overwinning op BM Rojales met 37 tegen 21 op de derde plaats heeft geplaatst in de Eerste Provinciaal.

De wedstrijd die werd gespeeld in het gemeentelijk paviljoen van Dénia werd gekenmerkt door de dominantie van het lokale team. Vanaf het begin bemoeilijkten de Dianenses met een 5-1 verdediging met Emilio Landete in een vooruitgeschoven positie de aanval van de bezoeker. Dit, samen met de goede trefferpercentages in de aanval, zorgde ervoor dat de mannen onder leiding van David Salanova het initiatief konden nemen op het scorebord.

Met een goed verdedigend niveau en met perfecte bewegingen in de aanval wisten ze beetje bij beetje een gat te slaan op het scorebord. Alleen de arbitragebeslissingen maakten de Dianenses nerveus, totdat ze uit het spel kwamen. De bezoekers wisten niet hoe ze van deze omstandigheid moesten profiteren en vielen in dezelfde fout. Ze zetten zich in om te protesteren tegen de beslissingen van de scheidsrechter en verlieten ook de vergadering. Tussen fouten van sommigen en anderen, profiteerden de Dianenses het meest, die aan de rust vertrokken met een voorsprong van zeven doelpunten, 19-12.

Grotere dominantie in het tweede deel

Aan het begin van de tweede helft lag het ritme van de lokale bevolking erg hoog en dit bracht een BM Rojales van zijn stuk die, naarmate de minuten verstreken, het Dianense-spel niet kon stoppen. Soms met een goede selectie van schoten, andere keren met perfecte penetraties tot aan de 6-meterlijn, perforeerden de lokale bevolking het rivaliserende doel. Halverwege de tweede helft was het spel helemaal uitgespeeld.

In het laatste deel van de clash koos de coach, David Salanova, ervoor om de jongste spelers op het speelveld te zetten. De kinderen verlaagden hun intensiteit niet en behielden het voordeel. Het einde werd bereikt met een duidelijke 37-21 overwinning die werd gevierd door het hele Dianense-team.

Het team komt met een goed moreel aan bij de clash die deze woensdag zal plaatsvinden in het Dénia-paviljoen, waar het bezoek zal krijgen van de groepsleider, CB Santa Pola. Voor deze clash roept het Dianense-team zijn fans op om maximale ondersteuning te bieden. De wedstrijd begint om 21 uur en de toegang is geheel gratis.

Technisch

Garbi Dénia: Pedro, Gabi, Adrián (5), Pau, Marí, Jordi, David Salanova, Randall, Pedro García (4), David Moruno (6, Emilio Landete (7), José Sánchez (12) en Vinaroz (3).

BM Rojales: Kevin, Toledo, Martínez, Álvaro, Manzano, Lorente, Verdú (3), Josue (6), Jairo (3), Pastor (2), Navarro (5) en Murcia (2).

Scheidsrechter: Mestre Vicens.