De Garbi Dénia wordt vijfde geplaatst na het winnen van de BM Almoradí (35-28)

November 23 van 2016 - 01: 00

Het senior team van Garbi Dénia ze behaalden een belangrijke overwinning door BM Almoradí te verslaan met 35 tegen 28. Een overwinning die hen helpt de vijfde plaats in het klassement te bereiken.

De clash die werd gespeeld in het gemeentelijk paviljoen van Dénia zorgde in de eerste helft voor veel gelijkheid. Geen van beide ploegen slaagde erin de wedstrijd te domineren, waardoor er veel wisselingen op het scorebord waren. De bezoekende ploeg dwong zijn aanvalskracht af, terwijl de Dianenses zich verzetten dankzij het goede spel vanaf de eerste linie. Bij de rust had BM Almoradí een minimale voorsprong (15-16).

David Moruno in een aanvalsactie

Tijdens de pauze verduidelijkten de Dianenses hun ideeën met als doel hun defensieve intensiteit te vergroten. Ze trokken hun werkoverall aan om te proberen de passeerbanen te onderbreken en zo de vloeistofcirculatie van de bal van hun rivaal te voorkomen. Ze bereikten het doel door wat balstelen te krijgen die ze later in duidelijke doelen veranderden.

Aan de aanvallende kant wisten de lokale bevolking hoe ze een wedstrijdritme moesten instellen op basis van hun behoeften. Stomme verliezen van de bal werden vermeden en met een goede balcirculatie werden de beste opties voor de lancering bereikt. Het schietpercentage groeide flink en wist op voorsprong te komen op het scorebord.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd beschuldigden de bezoekers de enorme fysieke inspanning van de eerste helft en zakten ze in elkaar. Een omstandigheid waar de lokale bevolking misbruik van maakte om een ​​gaatje op het scorebord te slaan. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 35 voor 28.

Een overwinning die een spelersblok dat zeer goed presteert met optimisme en vertrouwen vervult. De groep Dianense sluit de achtste dag af en bezet de vijfde plaats in het klassement. Zijn personeel denkt alleen aan het binnenhalen van zijn volgende verbintenis, die in Altea zal zijn om dichter bij promotie-promotieposities te komen.