Garbi Dénia op de goede weg na zijn triomf over BM Benidorm (28-17)

22 oktober 2017 - 09: 14

El Garbi Dénia Hij heeft de weg naar de overwinning gevonden door zijn twee wedstrijden te tellen voor overwinningen in de competitiestart van de 1e Autonome Regio in de Zuid-groep. In de wedstrijd die overeenkomt met de derde dag versloeg het Dianense-team BM Benidorm met 28-17.

Het was een wedstrijd die gekenmerkt werd door het hectische tempo van de kids onder aanvoering van David Salanova. Zijn rivaal was verrast door de defensieve intensiteit en de snelle counteraanvallen van het team uit de Marina Alta. Na vijf minuten pakten de mannen van Salanova hun eerste verkoop (4-1).

Het publiek dat zich verzamelde in het gemeentelijk paviljoen van Dénia genoot enorm van de goede start van zijn team. Die van de Marina Baixa maakten veel aanvalsfouten als gevolg van het goede verdedigende werk van de Garbi Dénia-jongens. In minuut 10 bleef de voorsprong van drie doelpunten behouden (6-3).

In de meridiaan van de eerste helft vestigden de bezoekers zich in het aanvallende spel, ze lazen de diepe verdediging van de Dianenses beter en kregen goede lanceerposities. Op dat moment kwam de figuur van de jeugddoelman, Gabi García, naar voren, die een aantal geweldige interventies had, waardoor de herstelpoging van BM Benidorm werd afgebroken. In minuut 15 nam het Dianense-voordeel toe (9-3).

Het slotstuk van de eerste helft werd gekenmerkt door enkele neerslagfouten van de lokale bevolking, desondanks wisten ze hun controle in de wedstrijd te behouden en onder aanvoering van José Sánchez in de aanval bereikten ze met een stevige voorsprong de rust (13-6). .

Meesterlijk tweede deel van het pand

Na het doorlopen van de kleedkamers veranderden er weinig dingen op het veld. De lokale bevolking ging door met veel fysiek verlies en overstemde de bezoekende aanval met hun druk. De lokale verdediging drie aan drie zorgde voor omzet en de daaruit voortvloeiende tegenaanval. Sterker nog, in de eerste tien minuten bleef de stand duidelijk voor de Dianenses (19-11).

De Garbi Dénia-coach eiste het maximale van zijn kinderen die vanwege hun jeugd een vreemde fout maakten, vooral als het om uitsluitingen ging. Twee van zijn spelers kregen tegelijkertijd twee minuten straf. Door het goede werk en de concentratie van hun teamgenoten wonnen ze de numerieke minderwaardigheid met 2 tegen 0. Het voordeel werd behouden en in de twintigste minuut was de score 22 tegen 15.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren lonend voor de kinderen die deel uitmaken van dit jonge team. Salanova beloonde al zijn jongens met minuten. BM Benidorm bleef spelen en probeerde het lokale voordeel te verkleinen, zonder succes. Aan het einde van de reguliere speeltijd werd de welverdiende overwinning van het Marina Alta-team behaald met 28-17.

Met deze overwinning staat Garbi Dénia tweede in het klassement van deze groep. In hun volgende wedstrijd nemen ze het op tegen Villa Blanca Altea.