Francesc Boscá was de winnaar van de eerste etappe van de Volta Ciclista a la Marina

Januari 16 van 2017 - 00: 00

De fietser Francesc Boscá van het Grup Esportiu Volata-team was de winnaar van de eerste etappe van de XXXI Volta Ciclista a la Marina, die in Xaló werd gehouden. De tijd van de winnaar was 1: 34.04, na het oversteken van de bijna 68 Km van de route. Zijn gemiddelde was 37,72 Km / uur. De nieuwsgierigheid was dat deze fietser tot de categorie Master 50 behoort, iets ongewoons dat iemand in deze categorie een etappewinst behaalt in deze Volta.

Drie seconden achterstand op de winnaar, León Koch, van het team Montgó Cyclist Union ULB. De derde plaats was voor Germán Mortes van het Ginestar ULB Sports-team, met dezelfde tijd als de tweede.

In de race die gekenmerkt werd door de hardheid van de baan en de sterke wind die de overhand had, namen in totaal 175-hardlopers deel. De wielrenners gaven twee ronden aan een wegcircuit dat de steden Xaló, Alcalali, Murla, Benigembla, Parcent, Alcalali, Xaló, Lliber, Senija en Xaló doorkruiste.

In de 30-etappe was kilometer het vliegende doel waarvoor hij in de eerste plaats overging, Ángel Escobar van het ULB Sport Monforte-team. Zeven kilometer later vond de goede ontsnapping plaats met vijf lopers; Joaquín Chacón, Carlos Eloy, Alistair Brownlee, Eloy Leg en Alfonso Egido. Deze groep behaalde een maximaal voordeel van 45 seconden in de klim naar Lliber. Twee mannen sprongen uit het peloton, Javier Benítez en Miguel Ángel Minguez. In het laatste deel van de klim worden ontsnapte dieren opgejaagd door het pakket.

Kort nadat ze het team verlieten, Boscá, Egido en Chacón, werd van achter hen een groep gevormd met Koch, Mortes, Casellés en Garza Ayala. De eerste die over de finish ging was de Corbera de Alzira-fietser, Francesc Borja.

Tijdens de fase is het nodig om de val van Sergi Beneyto van het team te betekenen Bioracer Fira van Tots Sants, dat ik eerst medische hulp nodig heb en later door een ambulance naar een medisch centrum werd overgebracht.

De tweede etappe van de Volta vindt plaats aanstaande zondag om 10 uur in Javea.