Bitterzoet weekend voor Dénia Básquet

November 21 van 2022 - 10: 18

De ploeg DBC SUMA 1 Nacional Senior Heren kwam opnieuw CD San ​​Pedro Moixent (67-87) tegen, een ploeg die de afgelopen seizoenen onze maat lijkt te hebben genomen.

De mannen van Bernardo Sanz en Pascual Miralles begonnen zeer goed aan de wedstrijd, zeer succesvol en solide onder de hoepels, met een voorsprong van tien punten aan het einde van de eerste periode (24-14). De enige "maar" waren de vele persoonlijke fouten die in de tweede helft nog acuter werden.

Moixent wist waarvoor hij moest spelen en de penalty voor elk contact binnen het gebied hielp de lokale bevolking niet, een omstandigheid waar de bezoekers beter van wisten te profiteren. Als gevolg hiervan was de rotatie van Dianense beperkt en, het ergste van alles, ze verloren opnieuw de focus van de wedstrijd. Geleidelijk verloren ze het behaalde voordeel en bereikten ze tijdens de rust drie punten minder op het scorebord.

De tweede helft was zeer gelijkmatig en competitief totdat Bernardo Sanz werd gediskwalificeerd wegens opeenhoping van technische fouten in de vierde minuut van de laatste periode. De ervaring en het succes van de rivalen, en de algemene ontmoediging van het team dat geen oplossingen kon vinden om te reageren op de nadering van de bezoeker, zorgden ervoor dat vanaf dat moment het verschil omhoog schoot tot aan het einde van de wedstrijd.

Veel zal het team moeten verenigen en volwassen maken om beter te kunnen concurreren en te groeien ondanks moeilijkheden.

Het senior damesteam wist te zegevieren in Ondara in een wedstrijd die ingewikkelder was dan verwacht (51-65) vanwege de goede prestaties van het lokale team

Het eerste kwart werd duidelijk gedomineerd door die van Dénia (7-18), maar vanaf het tweede kwart kreeg de zoneverdediging van CB Ondara steeds meer last, waardoor ze niet vloeiend konden scoren.

De tweede en derde periode waren zeer evenwichtig en kostten de Dianenses veel om het verworven voordeel te behouden. De gastheren begonnen te geloven dat het mogelijk was om dichter bij het scorebord te komen en voerden hun druk op, terwijl de Dénia Basketball, daarentegen, waren niet herkenbaar in de verdediging.

Halverwege de laatste periode verkleinde Ondara het verschil door op vijf punten te naderen. Juan Luis Pérez Hij vroeg om een ​​geschikte time-out, waardoor hij het team kon laten reageren. Hun spelers namen opnieuw de controle over de situatie en vermeden een strak einde van de wedstrijd, hoewel ze ongetwijfeld nota namen van wat er gebeurde om veel actiever het veld op te springen in de resterende wedstrijden van deze eerste fase van de competitie.

Het Preferred Senior Men's-team viel met een minimum in Joan Fuster tegen Ifach Calp, in de regionale derby die de zesde dag van de competitie met zich meebracht (79-80)

De wedstrijd eindigde in een pijnlijk einde waarin de mannen van Carlos Vila tot vier zeer geforceerde schoten verspilden om de score in de laatste seconden van de wedstrijd om te draaien.

Ondanks het feit dat ze in de beginfase van de wedstrijd de eerste voordelen op het scorebord kregen, liet hun zeer jonge rivaal hen niet het ritme van de wedstrijd overnemen en kwam in de tweede periode terug om een ​​punt voorsprong te bereiken tijdens de rust .

In de tweede helft wisten de mannen van Calp regelmatiger te zijn en, ondanks de vele onnauwkeurigheden van beide teams, breidden ze hun voorsprong uit tot zeven punten door de laatste periode te bereiken.

Bij deze gelegenheid konden degenen uit Dénia kalm blijven, erin slagen hun escalatie te stoppen, geleidelijk het verloren terrein te herstellen en zelfs aan het einde van de wedstrijd met de score aan te komen. Fortune wilde bij deze gelegenheid geen bondgenootschap sluiten met de Dianenses en bleef met honing op hun lippen.