Spectaculaire overwinning van de jeugd van CD Dénia "A" tegen een krachtige Levante (2-1)

April 15 van 2019 - 08: 19

Het publiek dat naar toe ging Het veld van Diego Mena om getuige te zijn van de botsing van National Youth League die de CD Dénia en Levante leefde een spectaculaire overwinning van het lokale team dat Fredu leidt.

De dianenses, die zich op de rand van het mes bevinden, worstelen om te ontsnappen uit de degradatiezone, sprongen zonder complexen het veld in. De rivaal waarmee ze werden geconfronteerd is een van de machtigen van de categorie, niet vergeefs is de vierde in het klassement.

Het lokale team kwam heel goed uit op het veld, probeerde altijd de rivaliserende verdediging te verrassen en kreeg het in de minuut 19, toen de scheidsrechter een penalty noteerde in het gebied azulgrana. De penalty werd uitgevoerd door Christian die vooruit kwam op het scorebord CD Dénia.

Na dit alles was de intensiteit van de kinderen die Fredu traint meer, ze gaven geen verloren bal. Om te benadrukken dat het team erg geconcentreerd was zonder concessies te doen aan een Levante die ideeën ontbeerde om de Dianense verdediging te overwinnen. Met het lokale voordeel kwam tot rust.

In de tweede helft kwam het Valenciaanse team met veel diepte uit en dwong een stuk werk af naar een Dénia-cd die altijd alert was op de bewegingen van zijn rivaal om de gaten te dichten.

In de 69-minuut betekende een zeer rigoureuze beslissing van de scheidsrechter de uitzetting van de lokale coach, maar dit was niet het ergste toen Levante de gelijkmaker scoorde met een doelpunt van Shesu. Dingen waren gecompliceerd voor een Dénia-cd die de drie punten moest toevoegen.

De vreugde onder de Levantista-fans duurde weinig, want vier minuten later kwam de CD Dénia terug op het scorebord met een christelijk doelpunt. De vreugde die dit doel bracht, vertrouwde de kinderen van de dianenses, die er alles aan deden om dit voordeel te behouden. Ondanks de push van Barça, slaagden de lokale bewoners erin om het einde van de wedstrijd te bereiken met de 2-score voor 1. Drie gouden punten die, zonder definitief te zijn, zouden moeten dienen als een stimulans om te blijven vechten om uit de degradatieplaatsen te komen.