Spectaculaire comeback van Dénia Futsal tegen de Manzanares FS

Februari 22 van 2016 - 00: 01

De fans die het gemeentelijk paviljoen van Dénia hebben gevuld, zullen de tijd nemen om te vergeten wat ze hebben meegemaakt in de tweede helft van het spel tussen de Dénia Futsal en de Manzanares FS. De dianenses trokken zich terug voor de rest door 0 te verliezen tegen 2 en in de tweede helft maakten ze een spel om de wedstrijd op te stellen en te winnen door 5 tegen 3.

Ananas spelers

Vanaf de eerste piep kwamen de twee sets erg geconcentreerd en met grote intensiteit in al hun acties. De wedstrijd was niet zonder controverse, aangezien de colleges vóór de intensiteit aan beide kanten op meerdere fouten wezen die de twee teams snel belasten.

In de 13-minuut verdreven de scheidsrechters de lokale coach Javi Arnau voor het protesteren tegen een beslissing van hem. Een minuut later en voor een nieuwe fout werden de gebouwen gestraft met een dubbele straf die Javi Liria transformeerde in de 0-1.

De dianenses domineerden met een goede wedstrijd en in de 19 minuut na een duw tegen Pablo Tarín viel hij op de grond met de bal met zijn handen. Opnieuw gaven de leden dubbele straf aan dat Javi Liria verantwoordelijk was voor het marcheren.

Bij afwezigheid van 3 seconden voor de pauze kwam de derde dubbele penalty voor bezoekers. Bij deze gelegenheid sloeg Liria de bal in het hout en werd de pauze bereikt met de 0-2 op het scorebord.

Spelers applaudisseren de fans

De lokale bevolking kwam meer gefocust op de hervatting en vooral met een andere houding. Ze domineerden de wedstrijd tegen een tegenstander die zeer agressief bleef verdedigen. In de minuut 23, de beste man van de bezoekers, werd David Maxias verdreven en dit zorgde ervoor dat zijn team twee minuten in numerieke inferioriteit speelde. De dianenses wisten niet hoe ze hiervan konden profiteren.

In de 30-minuut sloeg Luis Llinares de bal in het bos en in de tegenaanval scoorde Adrián Relaño de 0 naar 3 voor de Manzanares FS. Met dit doel werd het spel erg bergopwaarts voor Javi Arnau-spelers.

In de 33-minuut kreeg Robert het eerste doelpunt van de groguets dat gaf hoop aan een team dat uit elkaar viel in hun spel. Twee minuten later straften de scheidsrechters de Manzanares met een dubbele straf. Jorge Llopis kreeg de 2 naar 3. Het publiek werd wakker van hun lethargie en begon hun team toe te juichen.

Bij het volgende spel gaven de hogescholen nog een dubbele penalty aan die Jorge Llopis gooide en de bezoekende doelman afbuigde. Deze fout deed niets af aan de moraal van de dianenses die hun intensiteit voortzetten. Een minuut later wist Juanjo de stand op drie te scoren.

Er waren nog vier minuten en het moeilijkste was bereikt, maar de lokale spelers waren gegroeid en wilden meer. Een minuut later veroorzaakte een nieuwe bezoekersfout een nieuwe dubbele penalty die Alex Pla bij deze gelegenheid lanceerde en de 4 naar 3 bracht.

Snel zette de Manzanares FS op het doel van de keeper, maar de Dianenses wisten te verdedigen en bij het stelen van de Curro-bal met een nieuwe flits van kwaliteit trokken twee tegenstanders de laatste 5-3 waarmee de wedstrijd eindigde.

Uiteindelijk beleefde het paviljoen een groot feest na de verdiende en bewerkte overwinning van Dénia Futsal waarmee het zich consolideert in de middelste zone van het klassement.